De internationale schilderwedstrijd voor kinderen 2018
ter nagedachtenis aan Clint
Picture of Edmund Thomas Clint

Edmund Thomas Clint


Edmund Thomas Clint was de enige zoon van meneer M.T. Joseph en Chinnamma Joseph uit Kochi, Kerala. Zijn leven heeft maar 2522 dagen geduurd door een verschrikkelijke nierziekte. Hij was echter uitzonderlijk goed in tekenen en schilderen, en dat op zo'n jonge leeftijd.

Clint gebruikte elk middel: kalk, krijtjes, olieverf en waterverf om tekeningen en schilderijen te maken die de wereld lieten zien vanuit zijn ogen. Zijn collectie was geliefd door kunstliefhebbers en critici, die overweldigd werden door zijn volwassenheid en zij waren overtuigd door zijn artistieke genialiteit.

Clint overleed een maand voor zijn zevende verjaardag en liet een schat aan kunst na. Hij had de unieke eigenschap te begrijpen hoe mensen zich voelden en ontleende inspiratie aan deze krachtige emoties. Ondanks zijn jonge leeftijd, maakte Clint kunst waarin intense thema's terugkwamen zoals de dood, eenzaamheid en liefde. Clint was echter niet alleen kunstenaar, hij las ook erg graag. Hij vond het drama van epische verhalen zoals de Mahabharata en Ramayana geweldig en luisterde graag naar avonturenverhalen zoals Robinson Crusoe. Zijn gedachten sloegen elk detail op dat in deze verhalen werd beschreven, waarna hij ze tot uitdrukking bracht in zijn kunst.

Girls picking flowers
Kathakali
Raavanan
Pooram
Snake Boat
Theyyam
Sunset
Kavadi Festival
Village Temple Festival

De vader van Clint was groots fan van de welbekende Hollywood acteur, Clint Eastwood, en gaf zijn zoon de naam van deze acteur. Na het overlijden van Clint maakte Sivakumar, bekend documentairemaker uit India, een documentaire over het leven en de werken van de jonge kunstenaar. De film werd uitgezonden op internationale filmfestivals en Clint Eastwood zag de film toevallig in Brazilië. De acteur was zo geraakt door het verhaal van Clint dat hij zijn condoleances overbracht aan de ouders van Clint en gaf aan zich erg verdrietig te voelen door het lot van dit kind.