Concursul International de Pictura pentru Copii , 2018
in memoria lui Clint
Picture of Edmund Thomas Clint

Edmund Thomas Clint


Edmund Thomas Clint a fost singurul fiu al domnului M.T. Joseph și Chinnamma Joseph din Kochi, Kerala. Viața lui a fost scurtă ,doar 2522 de zile datorită unei boli de lunga durata care i-a afectat rinichii. In ciuda acestui lucru el a demonstrat abilităţi excepţionale în desen şi pictură de la o vârstă foarte fragedă.

Clint a folositdiferitetehnici de lucru: cretă, creioane, vopsele de uleișiacuarelepentru a crealumeaașa cum a văzut-o. Colecțiasaa uimitadmiratorii de artășicriticii care au fostuimiți de maturitateasași de geniulsău artistic.

Clint a decedatcu o lunăinainteacelei de-a șapteaaniversari, lăsândînurmăsa o comoară a activitățiisaleartistice. Aveaabilitateaunică de a înțelegesentimenteleoamenilorșis-ainspirat din acesteemoțiiputernice.. Înciudavârsteimici, Clint a creato artă care a descristemeprofundeprecummoartea, singurătateașidragostea. Pelângăfaptulcă a fost artist, Clint a fost, de asemenea, un cititorvorace. A fostatras de epopeeledramaticeprecum Mahabharata și Ramayana și era dornicsăasculteaventurileluiRobinson Crusoe. Mintealui a înțelesfiecaredetaliudescrisînacestepovestipe care apoiel le-a exprimatprinartasa.

Girls picking flowers
Kathakali
Raavanan
Pooram
Snake Boat
Theyyam
Sunset
Kavadi Festival
Village Temple Festival

Tatăllui Clint a fost un fan inflăcărat al renumitului actor de la Hollywood, Clint Eastwood, șide aceeai-adatfiuluisăunumeleactorului.Dupăce Clint a decedat, Sivakumar, producător de filmedocumentare de renume din India, a realizat un documentardespreviațașimuncatânărului artist.Documentarula fostprezentat la festivaluriinternaționale de film și Clint Eastwood s-aîntâmplatsăpriveascădocumentarul dinBrazilia.Actorul a fostatât de impresionat de povestealui Clint încâta trimis un mesaj de condoleanțepărințilorlui Clint exprimându-șidurereafată demoarteaprematură a copilului.