Internationell Målningstävling För Barn 2018
I Clints minne
Picture of Edmund Thomas Clint

Edmund Thomas Clint


Edmund Thomas Clint var den enda sonen som Mr. M.T. Joseph och Chinnamma Joseph från Kochi, Kerala. Hans liv blev inte längre än 2522 dagar på grund av långvarig sjukdom som påverkade njuren. Men han uppvisade enastående förmågor inom att rita och måla från väldigt ung ålder.

Clint använde alla medel: kritor, färgkritor, oljefärger, och vattenfärger för att skapa målningar och rita på ett sätt som skildrade den värld han upplevde. Hans samling överväldigade konstälskare och kritiker som blev slagna av hans mognad och var övertygade om hans konstnärsgeni.

Clint gick bort en månad innan han skulle fyllt sju och lämnar efter sig en guldgruva av konstverk. Han hade den unika förmågan att förstå hur andra kände sig, och tog inspiration från dessa kraftfulla känslor. Trots sin unga ålder, skapade Clint konst som skildrade intensiva teman som död, ensamhet, och kärlek. I tillägg till sitt konstnärsskap, var Clint även en omättlig läsare. Han drogs in i dramat i episka verk som Mahabharata och Ramayana och var förtjust i att lyssna på äventyrsberättelser som Robinson Crusoe. Hans hjärna begrep varje detalj som beskrivs av dessa berättelser och utryckte dem sedan genom hans konst.

Girls picking flowers
Kathakali
Raavanan
Pooram
Snake Boat
Theyyam
Sunset
Kavadi Festival
Village Temple Festival

Clints far var ett stort fan av erkände Hollywood-skådespelaren, Clint Eastwood, och nämnde sonen efter honom. Efter att Clint gått bort, gjorde Sivakumar, den erkände dokumentärfilmmakaren från Indien, en dokumentär om den unge konstnärens liv och leverne. Filmen visades på internationella filmfestivaler och Clint Eastwood råkade se dokumentären i Brasilien. Skådespelaren blev så rörd av Clints historia att han skickade ett kondoleansmeddelande till Clints föräldrar och uttryckte sorg över barnets för tidiga frånfälle.