Trade Media
     

Thullal, Uitvoerende Kunst van Kerala


Thullal is ene solo-optreden dat dans en de voordracht van verhalen in versvorm combineert. Geënsceneerd tijdens tempelfestivals, vertelt de uitvoerder de verzen door middel van expressieve gebaren. De thema’s zijn gebaseerd op de mythologie. Deze satirische kunstvorm werd geintroduceerd in de 18e eeuw door de gerenommeerde dichter Kunchan Nambiar.

Humor, satire en kritiek op de maatschappij zijn de kenmerken van Thullal. De eenvoudige make-up is vergelijkbaar met deze van de Kathakali. De Thullal danser wordt begeleid door zowel een zanger die de verzen herhaalt als door een orkest van mridangam of thoppi maddalam (percussie) en cimbalen. Er zijn drie verwante vormen van Thullal - Ottanthullal, Seethankanthullal en Parayanthullal- waarvan de eerst het populairste is. De drie onderscheiden zich van elkaar door de kostuums die gedragen worden en de lengte van de verzen.

Thullal wordt gewoonlijk uitgevoerd op tempelterreinen tijdens festivals en geeft stof tot nadenken en vermaak voor duizenden mensen die op deze evenementen samenkomen. 


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia