Trade Media
     

Mattupetty


Omringad av Munnar bergen i bakgrunden, och inte långt ifrån Anamudi toppen ligger Mattupetty. Belägrad i den kända bergsbyn Munnar, ligger Mattupetty 13 km från Munnar och är på en höjd av 1700 m, r en fröjd för naturälskare.

Mattupetty erbjuder många underbara sevärdheter att ånjuta. Förutom de frodiga gröna té plantagen och de grönskande gräsmarkerna, är Shola skogen genom Mattupetty perfekt för vandringar och erbjuder en lokal fågelmiljö. Rännilar och floder korsar där och ökar  platsens sevärdhet.

En av de många sevärdheterna i Mattupetty, är dess vackra sjö och Mattupetty dammen, vilket båda är perfekta utflyktsmål.Distriktets turistfrämjande råd, The District Tourism Promotion Council (DTPC), Idukki erbjuder båtmöjligheter i Mattupetty-dammen. Snabbstartade, långsamma  båtar och motorbåtar är tillgängliga att hyra. Andra närliggande intressanta platser är det bildsköna Kundula té plantagen och Kundula sjön.

Av alla Mattupettys huvudsevärdheter är mjölkgården, skött av det indo-schweiziska boskapsprojektet. Mjölkgården är ett unikt original som föder upp flera olika typer av högavkastande boskap.

Vägledning:
  • Via väg: Mattupetty ligger endast 13 km från Munnar.
  • Närmaste järnvägsstation: Ernakulam, omkring 130 km från Munnar.
  • Närmaste flygplats: Cochin International Airport, omkring 110 km från Munnar.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia