Trade Media
     

Kovalam


Kovalam är en internationellt känd strand med tre anslutande månformade stränder. Det har varit ett favorit tillhåll för turister, speciellt européer sen 1930-talet. En enorm stenudde på stranden har bildat en vik med stilla vatten som är perfekt för bad.

Nöjesalternativ på den här stranden finns det massor av i olika former. Solbadande, simning, stimulerande ört massage, särskilda kulturprogram och katamaran kryssningar är några av dess erbjudanden. Den tropiska solen tar så fort att man kan se en mjuk koppar bränna rakt på din kropp bara på några minuter. Livet på stranden börjar sent på dagen och fortsätter långt in på natten. Strandbyggnaderna erbjuder en rad med budgetstugor, Ayurvedic hälsospa, konventanordningar, shoppingcenter, pooler, Yoga- och Ayurvedicentra.

Thiruvananthapuram, huvudstaden i Kerala, ligger endast 16 km från Kovalam och det är enkelt att ta sig dit. Men om du är på semester är det bättre att stanna i Kovalam och besöka staden i stället.

Staden Thiruvananthapuram har intressanta platser att se såsom Napier Museet, Sri Chitra konst museet, Padmanabhaswamy templet, Ponmudi bergsstation m.m. SMSM institutet, ett hantverks varuhus som är ägt av staten, är ett utmärkt ställe att köpa folk kuriosa och andra saker.

Bästa tiden att besöka: september till mars, även fast det är en helårs destination.

Läge: Endast 16 km från Thiruvananthapuram stad, södra Kerala.

Vägvisning:
  • Närmaste järnvägsstation: Thiruvananthapuram Central, omkring 16 km.
  • Närmaste flygplats: Thiruvananthapuram International Airport, omkring 10 km.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia