Trade Media
     

Munnar


Det är en av dess sevärdheter som bidragit till Keralas popularitet som resemål bland inrikes- och internationella resenärer. Liggande vid sammanflödet av tre bergsbäckar – Muthirapuzha, Nallathanni och Kundala och placerad på omkring 1600 meters höjd över vattnet,   var bergsstationen en gång i tiden brittiska administrationens semesterort.

Denna bergsstation är fylld med vidder av te- plantage, kolonier, bungalower, bäckar, vattenfall och svalt väder. Det är också ett perfekt ställe för vandringar och terrängscykling.

Låt oss nu utforska några möjligheter omkring Munnar som ger resenärer chanser att avnjuta den betagande bergsstationen i Munnar.

Eravikulam nationalpark
En av de mest populära sevärdheterna i och omkring Munnar är Eravikulam nationalpark. Liggande omkring 15 km från Munnar, denna park är känd för sin utrotshotade innehavare – Nilgiri Tahr stenbocken. Utspridd över 97 kvadrat km, denna park är också hem till flera sorters ovanliga fjärilar, djur och fåglar. Parken som är en perfekt plats för fotvandring erbjuder magnifika vyer av té plantagen och de rullande bergen som är omringade i moln av dimma. Parken är helst populär när bergsluttningarna täcks i en matta av blått som är resultatet från den blommande Neelakurinji. Växten är inhemsk i dessa trakter av Western Ghats och blommar en gång var tolfte år. Den sista gången den blommade var i 2006.

Anamudi toppen
Liggande i Eravikulam nationalparken finns Anamudi toppen. Detta är den högsta toppen i södra Indien, på cirka  2700 meter över havet. Vandringar till toppen är tillåtna med tillstånd från skogs och vildmarks-myndigheterna i Eravikulam.

Mattupetty
En annan intressant plats, Mattupetty,återfinns cirka 13 kilomter från  Munnar stad. Liggande på 1700 m över havshöjd, Mattupetty är känd för sin lagrings- och murverksdamm och sin vackra sjö, erbjudande sköna båtturer som låter besökare njuta av de omkringliggande bergen och landskap. Mattupettys kändisskap kommer också från dess mjölkgård, som sköts av det indo-schweiziska boskapsprojektet där man kan påträffa  olika högavkastande koraser. Mattupetty med sina grönskande te plantage, böljande  gräsmarker och Shola-skogen är också utmärkt för vandringar och är hem för många olika fågelsorter.

Pallivasal
Pallivasal, ligger omkring 3 km från Chithirapuram, i Munnar, och är platsen för det första vattenkraftsprojektet i Kerala. Det är en otroligt bildrik skönhet och är oftast en favorit bland besökare för picknickar.

Chinnakanal
Nära staden Munnar ligger Chinnakanal och dess vattenfall, välkänt som Power House vattenfallen, forsande ner en brant klippa 2000 m över havsnivå. Stället är berikad  med den vackra utsikten över  Western Ghat.

Anayirangal
När du har rest omkring sju kilometer från Chinnakanal, kommer du till Anayirangal. Anayirangal ligger 22 km från Munnar, och är en grönskande matta av växter. En resa genom den magnifika reservoaren är en oförglömlig erfarenhet. Anayirangal-dammen är omringad av te-plantage och vintergröna skogar.

Top Station
Top Station som ligger omkring 3 km från Munnar finns på en 1700 m höjd över havet. Det är den högsta toppen på Munnar-Kodaikanal-vägen. Resenärer till Munnar ser till att besöka Top Station för att njuta av panoramat det erbjuder av grannstaten Tamil Nadu. Det är en av platserna i Munnar man kan avnjuta synen av Neelakurinki blommorna i stora mängder.

Té Museet
Munnar har sitt eget arv när det gäller ursprung och utveckling av té plantage. Med beräkning av detta ursprung och för att bevara och utställa vissa utsökta och intressanta delar från uppkomsten och växt av té plantagen i Keralas höga intervallar har Tata Tea öppnat ett museum speciellt för té i Munnar. Detta té museum innehåller husets speciella kuriosa, fotografier och maskiner; som alla har en historia att berätta om ursprunget och utvecklingen av té plantagen i Munnar. Museet ligger på Nallathanni, egendomen som är ägd av Tata Tea i Munnar och är värd ett besök.

Vägvisning:
  • Närmaste järnvägsstation: Theni (Tamil Nadu), omkring 60 km därifrån; Changanacherry, omkring 93 km därifrån.
  • Närmaste flygplats: Maduai (Tamil Nadu), omkring 140 km därifrån; Cochin International Airport, omkring 190 km därifrån.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia