Trade Media
     

Bekal


Läge: Omkring en kilometer från Bekal fästningen, omkring 16 km söder om Kasaragod på stora motorvägen, Kasaragod distriktet, norra Kerala.

Kasaragod, distriktet i norraste delen av Kerala, är känt som gudarnas land, fästningar, åar, berg och vackra stränder. Den imponerande Bekal fästningen är en av de största och välbevarade fästningarna i Kerala. Den vackra utsträckningen av den långgrundiga stranden nära Bekal, fästningen som kallas Bekal Fort Beach har byggts om till en  en exotisk strand  av Bekal Resorts Development Corporation (BRDC).

Försköning: Försköning av stället inkluderar två utställda Theyyam-skulpturer gjorda av laterit stenar från stranden och en byggnad utsmyckat med väggmålningar av hantverkare från Nilambur. I samband med detta  har man byggt en stengård vid parkeringsplatsen, där man använt lateritstenar i olika storlekar. I och med det sociala skogsbrukssystemet har man planterat träd omkring strandområdet.

Parkerings plats: BRDC har byggt ut omkring 7000 kvadratmeter mark för parkeringsbehov till olika fordon.

Gångväg: En vacker gångväg är utlagd för besökande turister så man kan utforska den vackra kustlinjen och njuta av Bekal fästningens panorama.

Upplyst strand: Stranden är belyst under kvällstimmar so turister kan spendera mer tid på stranden efter solnedgången.

Sovställen: Multis hed och Eru madam kan erbjuda turister tillräckligt med rum att vila och njuta av havsluften. Genom sin användning av lokala materiel kan man erbjuda sittplatser på stranden till turister.

Toaletter: Det finns toaletter för turister och miljövänliga bambu soptunnor finns utspridda längs stranden som håller området rent.

Barnpark: En park har byggts till för barn under 14 år.

För att bevara områdets tillstånd tar man en liten avgift av en rupie per person som entréavgift. En liknande liten avgift tas för bilparkering. BRDC planerar att utveckla ytterligare elva  tunnland vid stranden för byggnation av en vattenpark och nöjespark m.m.

BRDC var etablerat av kommunen i Kerala för utbyggnad av Bekal som en miljövänlig ort. BRDC har använt 19 tunnland till utvecklingen av Bekal Fort Beach till en kostnad av 25 millioner rupier vilket inkluderar landkostnaden.

Vägvisning:
  • Närmaste järnvägsstation: Kasaragod, på Kozhikode-Mangalore-Mumbai vägen.
  • Närmaste flygplats: Mangalore, omkring 50 km från staden Kasaragod; Karipur International Airport, Kozhikode, omkring 200 km från staden Kasaragod.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia