Trade Media
     

Kappad


Läge: Omkring 16 km från staden Kozhikode

Denna underbara strandlänga med klippor kallas Kappakkadu av invånarna här. Turisterna känner till den, som en av Keralas mest charmiga stränder. Kappad är utnämnd i historie. och geografiböcker som ”porten till Malabarkusten.” För 501 år sen seglade 170 män hit ledd av den portugisiska sjöfararen Vasco Da Gama (1460-1524) och vandrade in till Kerala för att skriva ett nytt kapitel i historien; en berättelse om ett långt och tumultartat social-politiskt förhållande mellan Indien och Europa.

Det var först Malabars kryddor och rikedomar som först drog araberna, fenicierna, grekerna, romarna, portugiserna, holländarna och engelsmännen till Kerala. Kappa har upplevt många av dessa landstigningar. Kozhikode var i de tiderna den viktigaste handelscentrat i Malabar trakten och Zamorinerna som härskade över detta mäktiga land var själva mäktiga och klipska. Även fast portugiserna var välkomnade i Kozhikode uppmuntrade och underhöll inte Zamorinerna dem alltför länge vilket förmodligen var anledningen till att de flyttade sin bas till Kochi och Kollam söderut.

Idag finns det bara ett litet stenmonument på Kappad stranden som påminner om denna viktiga historiska betydelse. På klipporna i närheten ligger ett tempel, som många tror är över  800 år gammalt.

För turister är denna lilla sjöfartsort en utmärkt tillflyktsort. Den bästa vägen till Kappad är genom de stilla flodvattnen. Orört och med få människor, bjuder Kazhikodes stilla flodvatten på en förhäxande erfarenhet. En resa neråt dessa flodvatten genom Korappuzha tar dig till stranden.

Vägvisning:
  • Närmaste järnvägsstation: Kozhikode, omkring 16 km.
  • Närmaste flygplats: Karipur International Airport, Kozhikode, omkring 23 km från staden Kozhikode.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia