Trade Media
     

En kryssning genom Alappuzhas kanaler


Om du känner för att spendera lite tid, upplev sevärdheter och ljudet av hydrosfären, gå ombord på en landsbåt och åk genom labyrinten av kanaler i Alappuzha. Medan du färdas genom dessa kanaler, kan du stöta på många intressanta aspekter av det dagliga livet på landet och även på vattnet.

Här, i Alappuzha, kan man lätt hitta båtar som möter ens krav från små landsbåtar till lyxiga husbåtar och från små motorbåtar till stora motorbåtar för passagerare. Småbåtar är att föredra för kryssning genom kanalerna. När du har valt färdigt din transport väljer du en av kanalens system i och runt Alappuzha för din kryssning.

Låt kanalens nätverk vara på någon del av Vembanad sjön, chanserna att få se några av de inspirerande och intressanta vyerna på och längs kanalerna är mycket höga. Detta kan vara i form av panoramautsikt över risfält, kokos laguner, gråfiskare som störtar ner för att fånga fisk etc. Andra vanliga sevärdheter som man kan få uppleva under kryssningen är isolerade öar, män på landsbåtar som bedriver fiske och som vallar sina ankor till nya betesmarker, gods som flyttas i stora båtar kallade rispråmar eller Kettu Vallams och skolbarn som åker färja över kanalen.

Under kryssningen, kan man också gå av vid en del byar för att titta på de tekniker och metoder för kokosfiber-tillverkningen. Dessutom, om intresse finns, kan man prova något av matställena vid vägkanten som serverar etnisk mat, särskilt fiskdelikatesser, och även toddy, den naturliga drycken som framställs av kokospalmer.

Så gör dig redo för en minnesvärd kryssning genom kanalerna i Alappuzha. Detta skulle kunna vara början på en av dina många kryssningar på kanalerna och backwaters i Kerala. Båtar kan hyras från bryggan, nära KSRTC busstationen.

Att komma dit:
  • Närmaste järnvägsstation: Alappuzha, några kilometer bort.
  • Närmaste flygplats: Cochin Internationella flygplats, Nedumbassery, ca 85 km.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia