Trade Media
     

Vattavada


Under denna månad är det värt att undersöka ett mindre utforskat område omkring Munnar, den eftersökta bergsstationen i Kerala. Belägen omkring 45 km öster om Munnar ligger den fridfulla Vattavada byn. I Vattavada, i jämförelse med  andra regioner i Munnar, istället för té plantage finns det en överväldigande tillgång av  grönsaker som täcker Vattavadas terrasser.

Det natursköna kulliga området i Vattavada ligger på 6500 fots höjd över havet, och är en förfriskande upplevelse som inte har blivit nedtrampat av alltför många turister. Området får mycket sol och vintertemperaturerna går sällan ner till obekväma temperaturer.. Förutom backarna fyllda med grönsaker, kan man också hitta skogspartier med eukalyptus- och barrträd.  Området är också fyllt med fågelliv och andra vackra flygande varelser såsom fjärilar i olika färger, storlekar och former.

Vattavada kan ses som ett speciellt vandringsområde. Här kan en erfaren vandrare få  många olika val att utforska närliggande områden. Vissa vandringsrutter som börjar i Vattavanda är samma vägar som leder  till Kodaikanal, Top Station, Mattupetty, Kanthaloor och Meesapulimala. De flesta av dessa vandringsvägar erbjuder tillräckligt mycket spänning, när det gäller utmaningar i terrängnavigering liksom utsikt för flora och fauna under vandringen. Besökare kan också underhålla sig med aktiviteter, såsom jeepsafari i bergen, bergscykling, djungelcamping mm. som erbjuds av privata operatörer i området.

Lokalbefolkningen i Vattavada har ett antal  stammar. Deras livsstil, konst, språk och naturläkemedel är andra intressanta sevärdheter för besökare till Vattavada.

Vägvisning:
  • Munnar kan nås via väg från Ernakulam och Kottayam.
  • Närmaste järnvägsstation: Ernakulam Junction, omkring 130 km från Munnar.
  • Närmaste flygplats: Cochin International Airport, omkring 110 km från Munnar.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia