Trade Media
     

Kaalakkayam vattenfallet


Det är monsunsäsong och Keralas floder och vattenmassor får ett nytt liv. Om du är den typen av person som vågar ta sig ut i skogen under regnsäsongen, och är villig att ta några risker och se ett vattenfall i all sin ära, då ska du ta dig till Kaalakkayam vattenfallet som ligger i skogarna nära Idinjaar i Thiruvananthapuram distriktet.

För att nå Kaalakkayam från Thiruvananthapuram måste man ta sig genom Palode, som ligger omkring 35 km från staden. Från Palode tar man en omväg för att nå Peringamala. Sväng till höger från Peringamala till Kurissadi via Idinjaar, 12 km därifrån. Eftersom det inte finns några skyltar fram till vattenfallen är det bäst att hitta en guide i Kurissade som kan visa vägen dit.

Omkring Kaalakkayam vattenfallen är miljön helt fantastisk. Vattenfallet är en del av Mankayam floden som börjar i Agasthyavanam. En pool formad i bottnet av vattenfallet är definitivt värt ett dopp och det svala vattnet väcker liv i kropp och själ. Medans du försöker ta dig över bäcken för att nå vattenfallet är det viktigt att se var man går för stenarna är täckta med mossa vilket gör dem väldigt hala.

Skogen i närheten av vattenfallet är också en bra plats att se fåglar och andra fauna och flora arter. En stig utmed  bäcken är en bra följeled för de som vill ha ett annat vandringsalternativ.

Vägvisning:
  • Närmaste järnvägsstation: Thiruvananthapuram Central Railway Station, omkring 50 km.
  • Närmaste flygplats: Thiruvananthapuram International Airport, omkring 60 km.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia