Trade Media
     

Kavvayi Kayal


I Kannur kan kanske den inspirerande vattensamlingssträckan Kavvayi Kayal vara ditt nästa, fascinerande resmål bland Keralas backwaters. Backwaters nere i den södra delen av Kerala, i och runt Kollam och Alappuzha har sina egna unika sevärdheter, omgivning och levnadssätt. Kavvayi Kayal har egna unika inslag som du lätt kan  fatta tycke för.

Du kan enkelt koppla av genom att ta en promenad på den mark som ligger längs med Kavvayi Kayal annars kan du kliva in i en av landsbåtarna och koppla av i den svala brisen medan du njuter av den stora omgivande grönskan. Denna backwater-sträcka är full av intressanta sevärdheter och upplevelser som håller ditt intresse vid liv. Lokalt kallas den Kavvayi Kayal eller Kavvayis backwater, denna mindre kända backwater i norra Kerala är resultatet av fem floder. Floden Kavvayi och dess bifloder Kankol, Vannathichal, Kuppithodu och Kuniyan.

Backwater i Kavvayi och dess omgivande region anses vara av ekologisk betydelse. Backwater och våtmarkerna är hem för en mängd olika djur och växter.

En annan intressant sevärdhet man kan stöta på när man befinner sig på Kavvayis backwaters är de nästan ett halvt dussin små och stora öarna. Kavvayis backwater är den största våtmarken i norra Kerala med en yta på ungefär 37 kvadratkilometer.

En båttur helst från Kotti-Kottappuram gör det möjligt för besökaren att se och njuta av de många inspirerande sevärdheterna i Kavvayi Kayal.

Att komma dit:
  • Närmaste järnvägsstation: Payyannur, ca 4 km.
  • Närmaste flygplats: Karipur, ca 93 km från Kannur.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia