Trade Media
     

Neelakurinji blom


Kerala är välsignad med många vackra natursyner, och en av dess unika tavlor avslöjas vart tolfte år i Guds Eget Rike. Fenomenet  vart tolfte år sker i de legendariska kullarna i Munnar beroende på blommandet av Neelakurinji eller passionerat namngett av botaniker till ”Strobilanthes kunthianum”. Blomman med 40 olika varianter blommar, mestadels i olika blå nyanser och därför fått sitt namn Neela som betyder blå färg och Kurinji betyder blomma på det lokala språket.

I år har Munnars kullar ännu en gång välkomnat Neelakurinjis blommor efter ännu en tolvårsperiod. Vördnad av de lokala stammarna och beundrad av besökare till dess hänförande kullar, blommandet av Neelakurinji påbörjar i augusti och pågår fram till oktober.

När du väl är i Munnar kan du hitta de magiska Neelakurinji blommorna i Kovilur, Kadavari, Rajamala, Iravikulam National Park, som är idisslarna Nilgiri Tahrs hem och i andra platser runt omkring Munnar.Naturälskare och turister har redan startat sin resa för att få uppleva denna sällsamma upplevelse som endast sker vart tolfte år.

Det är en himmelsk upplevelse att stå mitt ibland de spretande Neelakurinji-blommorna. Neelakurinji-växten är olika i höjd beroende på havsnivå. Vanligtvis kan man hitta de kortare växterna (omkring 2 fot) vid högre höjder medan de längre växterna (omkring 5 till 10 fot) befinner sig på lägre nivåer.

Många researrangörer, äventyrsklubbar m.m. organiserar vandringar för besökare för att nå de bästa områdena omkring Munnar för att kunna visa den stora spridningen av Neelakurinji blommorna.

Vägvisning:
  • Närmaste järnvägs station: Ernakulam, omkring 145 km därifrån.
  • Närmaste flygplats: Cochin International Airport, omkring 110 km därifrån.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia