Trade Media
     

Papanasham Stranden

De silvriga sträckor med sand och den lugna atmosfären på stranden är höjdpunkterna för Varkala som turistdestination. ’Papanasam” är en av huvudstränderna här, och det är inte bara ett viktigt turistställe utan har också religiös vikt.  Många tror, att om man tar ett dopp i vattnen här, tvättas alla synder bort (papanasam betyder tvätta bort  alla synder), därtill förklaringen för sitt namn. Hinduer anser platsen väldigt gynnsam och aska från krematoriumet är spridda här. Man tror att de dödas synder tvättas bort och själen får moksha eller frälsning genom denna ritual.

Atmosfär på stranden
Angränsande till de vita stränderna ligger de rosa lateritklipporna som står som vakter utmed havet. Klipporna som omringar stranden, är en plats  för alla som vill komma bort från stadens spektakel. Inramat av palmer och välsignad med en idyllisk stillhet, har stranden en rogivande  atmosfär och är ofta resenärers nöjes- och vitaliseringsplats. Du kan samla snäckor, ta en promenad på stranden och njuta av den ändlösa synen  av blått hav eller ligga ner på den varma och  soliga stranden. Det är ett utmärkt ställe att bada på eller för att se solnedgången. Den gyllene oranga himlen efter solnedgången kommer absolut få dig att avguda den mäktigaste konstnären av dem alla -  naturen själv. Längan med fiskbåtar som dyker upp i fjärran med denna bakgrund kommer definitivt inspirera konstnären i dig.

Klippor – egenheter
Varkala är den enda platsen i södra Kerala där det finns klippor vid havet. Enligt geologer är dessa klippors trelagersbildningar unika geologiska särdrag. Det är ett geologiskt monument som kallas ”Varkala bildningen” bland geologer. Den naturliga brunnen som forsar ut genom laterit klipporna är trodd att ha medicinska egenskaper eftersom det innehåller flera mineraler. Dess terapeutiska effekter drar många besökare till detta ställe och folk tar ett dopp i denna brunn för att bota olika sjukdomar.

Klippan är omfattande och har en slingrande stig högst upp med hotell, affärer m.m. och den breda platån vid toppen erbjuder ett panorama över området.

Klättra up på bergstoppen och du kommer att känna dig som om du är mitt i en byfestival. Flera affärer som säljer pärlor, kuriosa, tibetiska berlocker, böcker, Rajasthan klänningar och kuriosa kan hittas här. Du kan skaffa dig en tatuering eller avnjuta delikatesser medan du ser ut över havet från ett av matställena här. Du kan också besöka bambubyn eller bara stå på kanten av klippan och njuta av stillheten som området erbjuder.

Äventyrssporter och shopping
Om du är en resenär som letar efter lite äventyr, kan stranden erbjuda lite av det också. Du kan kasta dig in i flera sorters äventyrssporter som parasailing, dykning och paragliding. Du kan också prova på djuphavsfiske eller shoppa i affärerna på stranden och få ihop en underbar samling med souvenirer eller kuriosa. Ett brett sortiment av skaldjursdelikatesser på restaurangerna kommer definitivt att väcka dina smaklökar.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia