Trade Media
     

Alappuzha-Kochi kryssning


Är du något trött på att utforska “Guds Egna Land” till fots? Om så är fallet låt oss prova på något annorlunda och mindre uttröttande. Vad sägs om en bakvattenkryssning för att njuta av en husbåts bekvämligheter? Du kan hyra en från Alappuzha. Slappna av och känn dig fri, då dina ögon först lättjefullt och sedan passionerat njuter av den fötrollande vembanadsjön, det största bakvattenområdet i Kerala.  

Låt oss styra emot Kumarakom, en av de bästa turistattraktionerna i Kerala. På vägen dit erbjuder Vembanadsjön vyer av livet i bakvattenbyar och mängder med bakvattenaktiviteter. De gröna stränderna pulserande av livskraft och pur skönhet kommer aldrig att trötta ut dig. Det lätta solskenet inger det lugna vattnet en ny form av tjuskraft, då palmer på båda strandremsor välkomnar dig med en mild viskning i vinden. Ditt sinne kommer att försäkra dig om att denna scen kommer att kvarstå inom dig för att hjälpa dig under dina mest upptagna ögonblick.

När du väl nått Q S T  och R Block Kayal späds förtrollningen på. Det ligger i Kuttanad, populärt känt som Keralas risskål. Kryssa lättjefullt genom kanaler kantade av palmlunder och risfält. 

När du anländer till Kumarakom, stiger du in i en ny värld av under. Denna lilla bakvattenby som består av en ögrupp lever ett eget liv i långsam lugn takt. Vyerna, ljuden och dofterna kommer helt enkelt att förtrolla dig.

Efter att ha stannat till i Kumarakom och kopplat av lite grann, kan du fortsätta till Vaikom. Det är dags igen att njuta av Vembanadsjöns fridsamhet i all dess glans. På vägen dit kommer du att finna en liten ö, Pathiramanal, till synes flytande i mitten av bakvattnet. Stanna till en kort stund, så att din guide kan dela med sig av sina intressanta myter om regionen.  

Då du fortsätter din resa är din nästa anhalt Thanneermukkom, en by berömd för dess saltvattenbarriär, populärt känt som Thenneermukkom Bund. Det är Indiens största lerregulator. Att resa igenom denna region och smaka på lite utsökta snacks från Kerala är helt enkelt en fantastisk upplevelse.

Din nästa bakvattendestination – Vaikom – erbjuder många intressanta vyer och livsstilar. Du kan hitta kufar här från Keralas storslagna tradition. Ett berömt tempel tillägnat Herren Shiva är stadens huvudattraktion. Den uppfriskande grönskan här är en annan bonus för dig.

Från Vaikom, efter att ha laddat batterierna med en måltid från Kerala, kan du fortsätta till Kumbalangi. Vi reser via Thykkattussery, en liten by omgiven av kokoslunder och risfält, förtrollande beståndsdelar av bakvattenlivet. Den första vy som välkomnar dig till Kumbalangi, är den av majestätiska kinesiska fiskenät längs bakvattnets kanter. Pokkali odling, en traditionell inhemsk odlingsmetod i vilken risskörd följs av räkfiltrering, är unik för Kumbalangi.

Efter att ha befunnit sig i Kumbalangis avkrokar, är det nu dags för oss att bege oss till Fort Kochi, främst känd för sina kinesiska fiskenät och många historiska platser. Platsen är värd en promenad, om du skulle känna för detta. Sevärdheterna ombord är också fascinerande.

Vi tar farväl av Fort Kochi, och styr  mot Bolghatty Island, vår slutdestination. På vägen till Bolghatty Island, åker du förbi panoramautsikten över staden Ernakulams fastland, dess silhuett och varvet på den östra sidan. Väl i Bolghatty är det dags  att varva ner. Slappna av med den lindrande svala brisen och den lugnande känslan av stillsamt solljus.

Det underbara minnet av de sista timmarna  kommer att följa dig tillgivet  de kommande åren. Håller du inte med? Prova resan och du kommer verkligen inte att säga emot.

För ledda turer och backwater kryssningar i Alappuzha, kontakta Distriktets Främjande Råd för Turism (DTPC).
Tel: + 91 477 2253308, 2251796.
Fax: + 91 477 2251720
Email: alp_dtpcalpy@sancharnet.in


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia