Trade Media
     

Ramakalmedu


Beläget i Idukki distriktet i Kerala ligger Ramakalmedu ca 40 km från Thekkady, som är en av Keralas populära vilddjursdestinationer. Om man reser på Thekkady-Munnar vägen kan man nå de fängslande kullarna i Ramakalmedu i västra Ghats, vilket är ca 16 km från Nedumkandam.

Platsen har fått sitt namn från de fotavtryck som finns på bergsytan här, som tros vara Ramas, en inkarnation av Lord Vishnu, som berättas i det indiska eposet Ramayana.

Ramakalmedu är känd för sina grönskande, svala kullar och även för dess vidsträckta utsikt och pittoreska vy över byarna i grannstaten Tamilnadu, som ligger mot den östra sidan av västra Ghats. En annan sevärdhet här är en mycket lång, pelar-liknande stenig konstruktion, ca 300 m hög riktad mot öster.

Det är en av de blåsigaste platserna i Asien och tack vare detta kan man också hitta ett vindkraftverk som genererar elektricitet, som tillhör Keralas regering.

Andra sevärdheter i och omkring Ramakalmedu är platser som grodstenen, sköldpaddstenen och den högsta dubbla statyn i Kerala, kallad kuravan och kurathi.

På vägen till Ramakalmedu, kan resenärerna njuta av stora sträckor planteringar av gummi, te, kardemumma, kaffe, peppar och de vackra kullarna i Kuttikkaanam.

Att komma dit:
  • Närmaste järnvägsstation: Changanacherry, ca 93 km.
  • Närmaste flygplats: Madurai (Tamil Nadu) ca 140 km Cochin Internationella flygplats, Nedumbassery, ca 190 km.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia