Trade Media
     

Nelliyampathy


Från staden Nenmara i Palakkad distriktet, är de molnsmekta topparna på den majestätiska Nelliyampathy kullen en syn att skåda. Kullarna varierar från 467 m till 1572 m. För att nå Nelliyampathy, måste man ta vägen med utgångspunkt från Nenmara som fortsätter till Pothundy Dam. Det finns ca 10 hårnålskurvor som måste klaras av på vägen till Nelliyampathy.

Pothundy Dam är en pittoresk plats med anordningar för båtar och är ett trevligt alternativ som rastplats. Ghat vägen slingrar sig upp till Nelliyampathy, och på vissa ställen finns utsiktspunkter där stora delar av Palakkad distriktet är synligt med sina omfattande risfält som bildar en grönskande matta. Det erbjuder också en fantastisk utsikt över Palakkad Gap, vilket är ett geografiskt fenomen som ligger i västra Ghats region, och som låter en se delar av den angränsande delstaten Tamilnadu.

På vägen upp kan de som är intresserade av biologiskt jordbruk ta en närmare titt på de privatdrivna gårdarna och även de vidsträckta teområdena som förvaltas av olika plantageföretag. Nelliyampathys kullar är också mycket kända för sin apelsin odling.

Privatägda hotell och resorts ligger på olika ställen, när man går uppför kullarna i Nelliyampathy. De biologiska gårdarna här är en viktig milstolpe då man fortsätter upp innan man når den högsta punkten i Palagapandis bebyggelse. Den har en pittoresk bungalow, byggd under det brittiska styret i Indien, och har nu omvandlats till en privatägd resort. I Kaikatty finns en samlingslokal tillgänglig som vanligtvis används som en bas för de som är intresserade av vandring.

Inte långt från Palagapandy ligger Seethakundu där man kan få en fantastisk utsikt över dalen, och ett över 100 meter högt vattenfall är ytterligare en sevärdhet. Från Palagapandy kan man vandra eller åka jeep för att nå Mampara, en annan fantastisk utsiktsplats vid Nelliyampathy. Området i och kring Palagapandy har te, kardemumma och kaffeodlingar med angränsande kullar och tillåter en att få en glimt av djurlivet i form av indiska gaur, elefanter, leoparder, jättelika ekorrar mm och är även ett paradis för fågelskådare.

Att komma dit:
  • Närmaste järnvägsstation: Palakkad, ca 52 km från Nelliyampathy.
  • Närmaste flygplats: Coimbatore, ca 55 km från Palakkad.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia