Trade Media
     

Eravikulam Nationalpark


Detta är en utmärkt plats för att se den biologiska mångfalden i de höga höjderna av shola gräsmarkens ekosystem. Besökare tas till Rajamalai i pålitliga fordon och får möjlighet att se allt detta. Privata fordon är inte tillåtna här. Nationalparken är vanligtvis stängt under kalvningstiden för Nilgiri Tahr, vilket sker under de första månaderna på året.

Läge: 15 km från Munnar.

Öppet tider: kl 07:00-18:00.

En oas för den utrotningsshotade bergsgeten i södra Indien, Nilgiri Tahr (Hemitragus bylocrious), Eravikulams Nationalpark är känd för sina rullande grässlätter och sholan, utspritt över 97 kvadratkilometer  i Kannan devanbergen.

Anamudi, den högsta toppen (2695 m) söder om Himalaya Bergen står majestätiskt i mitten av nationalparken. Bergsbackarna täckta med många ovanliga flora arter vilket inkluderar sällsynta jord- och epifytiska orkidéer och vackra vildbalsaminer. Viktig fauna här är Nilgiri Tahr, Nilgiri Langur, leopard, tiger, indisk bisonoxe m.m.

Rajamalai är turistzonen i nationalparken, där besökare transporteras med skogsberedda fordon  i shola, gräsmarkens ekosystem som är unik för den här trakten. Det finns ett väldigt informativt översättningscentrum i Rajamalai.

Oasen är ett beskyddat område uppdelat i tre delar – kärnan, buffert området och turistområdet. Besökare är endast tillåtna till turistområdet – Rajamalai – området som ligger förbi vägentrén in till Eravikulam. Här kan man observera Nilgiri Tahr väldigt nära.

Kom dock inte hit under de första månaderna på året, parken kanhända vara stängd för  besökare p.g.a. kalvningstiden för Tahren.

Vägvisning:
Eravikulam ligger 15 km från Munnar.
  • Närmaste järnvägsstation: Kottayam, omkring 142 km från Munnar; Ernakulam, omkring 130 km från Munnar.
  • Närmaste flygplats: Madurai (Tamilnadu) omkring 142 km; Cochin International Airport, omkring 150 km.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia