Trade Media
     

Kodungalloor Bharani


Event date:
Plats: Kodungalloor Bhagavathy Tempel, Kodungalloor, Thrissur distriktet.

Templet som är tillägnat gudinnan Bhagavathy på Kodungalloor är känd för den årliga Bharani festivalen. Det tros ha varit ett Shiva tempel ursprungligen, eftersom dyrkan görs först till Shiva innan det görs till Bhagavathy (Gudinnan). Bilden av Bhagavathy vid Kodungalloor templet tros ha huggits ut ett jackfrukt träd. Den sidan av avbilden är täckt med en mask och dekorerad med flera smycken.

Under den årliga Bharani festivalen skulle Kodungalloor Bhagavathy templet blivit en bikupa av aktiviteter. Bland de  uppvisningar, är den mest imponerande händelsen naturligtvis Kaavu Theendal ceremonin. Denna ceremoni är känd för dess deltagande av hundratals svärd svingande orakel (lokalt kallas velichappads) både män och kvinnor, som anses av anhängarna vara medium som kommunicerar med Gudinnan.

En blandning av blod och religiös tro under Bharani festivalen i Kodungalloor. Denna festival äger rum under Malayalam månad Meenam (mars/ april). Kaavu Theendal är den viktigaste ceremonin som bevittnas av tusentals människor och är också känd för dess Therippattu, som är obscena sånger som riktar sig till templets gudomlighet.

Varje år deltar pilgrimer och nyfikna besökare i denna årliga  festival som varar i sju dagar under Malayalam månad Meenam vid Kodungalloor Bhagavathy templet. Kavu Theendal ceremonin som är en del av den årliga Bharani festivalen hålls i närvaro av Kodungalloor kungen. Under denna ceremoni, kan man bevittna hundratals orakel (velichappads) som faller i trans runt templet, viftar med sina svärd i luften, medan följet slår på templets taksparre med pinnar och kastar föremål över taket och vidare till den inre fyrkantiga tempelgården.

Efter festivalen förblir templet stängt i en vecka. Dörrarna öppnas efter reningsritualerna, vilka utförs för att rengöra fläckar av Kavu Theendal.

Att komma dit:
  • Närmaste järnvägsstation:på  Irinjalakuda, ca 20 km avstånd.
  • Närmaste flygplats: Cochin Internationella flygplats, på ca 30 km avstånd.

 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia