Trade Media
     

Ayurveda

Ayurveda – harmonie van lichaam, geest en ziel
Ayurveda geëvolueerd rond 600 voor Christus in India. Dit nieuwe geneeskundige systeem legde de nadruk op zowel de preventie als de genezing van lichaamskwalen. Met navolging door zowel Dravidians als Ariërs werd Ayurveda sindsdien beoefend. Vandaag de dag is het een unieke, onmisbare tak in de geneeskunde – een volledig naturalistisch systeem dat afhangt van de diagnose van je lichaam’s gemoedstoestand – vita, pitta en kapha- om het juiste evenwicht te verkrijgen. 

Ayurveda gelooft niet alleen in de behandeling van het aangetaste lichaamsdeel, maar van het individu in zijn geheel. Het is de natuurlijke manier om je te herbronnen, alle giftige onevenwichtigheden uit het lichaam te verwijderen en zodoende opnieuw weerstand en een goede gezondheid op te bouwen.

Kerala, het land van Ayurveda
Kerala’s gematigde klimaat, natuurlijke overvloed aan bossen (Met een rijkdom aan kruiden en medicinale planten) en het koele moessonseizoen (Juni tot juli en oktober tot november) zijn het best geschikt voor Ayurvedische curatieve en herstellende behandelingen.

In feite is Kerala vandaag de dag de enige Staat in India die dit geneeskundige systeen met absolute toewijding beoefent.

Moesson, de ideale periode voor verjonging
Traditionale teksten blijkt dat de moesson het beste seizoen is voor verjoningsprogramma’s. De sfeer blijft stofvrij en koel waardoor de lichaamsporieën zich zo ver mogelijk openen. Zo kunnen ze gemakkelijker kruidenolieën opnemen en  staan ze open voor therapie.


Ayurvedische Videos
Ayurvedische Gezondheidscentra die geclassificeer ingedeeld door Kerala Toerisme
Verjongingstherapie (Rasayana Chikitsa)
Therapeutische Programma’s
Ayurvedische Ziekenhuizen
Yoga Centra


 

Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia