Trade Media
     

Kovalam


Kovalam is een internationaal gerenommeerd strand met drie aanliggende kuststroken geschapen in de vorm van halve manen. Sinds de jaren 1930  is het een favoriete en veel bezochte plaats door toeristen, voornamelijk Europeanen. Een massieve rotsachtige kaap op het strand heeft een mooie baai met kalme wateren gecreëerd die zich ideaal lenen om te zwemmen.

Er zijn erg veel en uiteenlopende recreatieve voorzieningen op dit strand.  Zonnebaden, zwemmen, plaantaardige lichaamsverstevigingsmassages, speciale culturele programma’s en catamaranvaarten om er maar een paar te noemen. De tropische zon werkt zo snel dat je de lichte koperkleurige blos op uw huid in een paar minuten opmerkt. Het leven op het strand begint laat in de dag en gaat voort tot ’s avonds laat. Het strandcomplex omvat een verscheidenheid aan betaalbare vakantiehuisjes, Ayurvedische gezondheidscentra, conventiefaciliteiten, winkelenzone’s, zwembaden, yoga en Ayurvedissche massagecemtra

Thiruvananthapuram, de hoofdstad van Kerala, ligt op slechts 16 km van Kovalam en er geraken is zeker geen gedoe. Maar als u op vakantie bent is het beter om in Kovalam te blijven en de stad te bezoeken.

De Stad van Thiruvananthapuram heeft interessante plaatsen om te bezichtigen zoals het Napier Museum, de Sri Chitra Kunstgallerij, de Padmanabhaswamy Tempel, Ponmudi heuvelstation, enz. Het SMSM Instituut, een door de staat uitgebaat handwerkwarenhuis, is de ideale plaats om ethnische curiosa en andere producten in te slaan.

De beste periode voor een bezoek: van September tot Maart, hoewel het een bestemming is die het hele jaar rond bezocht kan worden.

Locatie: op slechts 16 km van Thiruvananthapuram stad, Zuid-Kerala

Bereikbaarheid:
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Thiruvananthapuram Centraal, op ongeveer 16 km afstand.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Internationale Luchthaven van Thiruvananthapuram, op ongeveer 10 km afstand.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia