Trade Media
     

Kumarakom


Locatie: 16 km afstand van de stad Kottayam, Centrale Kerala.

Het dorp van Kumarakom is een cluster van kleine eilanden op het Vembanad Meer en deel uit van de regio Kuttanad. Het vogelreservaat dat zich over 14 hectare uitstrekt is een geliefkoosde verblijfplaats voor trekvogels en een aards paradijs voor ornitholoog. Zilverreigers, slangenhalsvogels, reigers, wintertalingen, watervogels, koekoek, wilde eend en trekvogels zoals de Siberische Ooievaar strandden hier in bosjes neer en vormen een fascinerend schouwspel voor de bezoekers. De beste manier om vogels van het Kumarakom Reservaat te observeren is via een boottrip rond de eilanden.

Kumarakom is een betoverende binnenwaterbestemming die bezoekers vele andere recreatieve activiteiten aanbiedt. Voorzieningen voor varen en vissen zijn beschikbaar in de Taj Garden Retreat, een uitgebreide antieke bungalow die omgevormd werd tot resort.

Waterscapes, het binnenwaterresort van het Department voor Toeristische Ontwikkelingssamenwerking van Kerala, beschikt over individuele paalhuisjes gelegen temidden van kokosnootbomen en met een panoramisch uitzicht over de binnenwateren. Vakantiepakketten met woonboten en traditionele kettuvalloms (rijstboten) bieden een geweldige ervaring.

Bereikbaarheid:
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Kottayam, ongeveer 16 km afstand.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Internationale luchthaven van Cochin, ongeveer 76 km van Kottayam stad.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia