Trade Media
     

Wayanad


Gebied: 2132 km2

Bevolking: 671.195 (Telling van 2001)

Hoogte: 700-2100 m boven de zeespiegel

Wayanad is een regio met een enorme biodiversiteit die zich uitspreidt over 2.132 m2 over de hoge West-Ghats. Wayanad is een van de  districten in Kerala dat er in geslaagd is om de ongerepte natuur te vrijwaren. Verscholen in de heuvels van dit land bevinden zich een paar van de oudste inheemse volkeren die nog onaangeroerd zijn gebleven door de beschaving. De eerste prehistorische gravures die in het voorgebergte van Edakkal en rond Ambukuthimala in Kerala werden ontdekt, getuigen van een prehistorische cultuur die teruggaat tot het Mesolithicum. Deze regio is opmerkelijk schilderachtig en is befaamd voor zijn subtropische savannes, pittoreske heuvelstations, uitgestrekte specerijenplantages, weelderige bossen en rijke culturele tradities. Wayanad is gelegen op de zuidelijke punt van het magnifieke Deccan plateau en vormt een holistische samenvloeiing van wildernis, geschiedenis en cultuur. 

  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Kozhikode
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Kozhikode

Belangrijskte steden in het district en afstand van het dichtsbijzijnde treinstation:
  • Kalpetta: op ongeveer 72 km afstand van Kozhikode
  • Mananthavady: op 80 km afstand van Thalasseri / 106 km van Kozhikode
  • Sulthan Bathery: op 97 km afstand van Kozhikode
  • Vythiri: op 60 km afstand van Kozhikkode

Weg: goede verbonden door  wegen van Kozhikode, Kannur, Ooty (175 km van Kalpetta) en Mysore (140 km van Kalpetta).


Chembra Piek
Op een hoogte van 2100 meter ligt de torenhoge Chembra Piek, vlakbij Meppadi in het zuidelijke deel van Wayanad. Het is de hoogste van de pieken in de regio en het beklimmen van deze piek test je fysieke dapeprheid. De klim omhoog de Chembra Piek is een opwindende ervaring, aangezien elke fase in de klim grote vlakten van Wayanad ontvouwt en het uitzicht wijder wordtt naarmate u de top nadert. De klim naar de top en de afdaling nemen een volledig dag in beslag. Zij die  wensen te kamperen op de top zullen ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring hebben.

Degenen die kampeermateriaal nodig hebben kunnen de Districtsraad voor Toerismebevordering contacteren, gelegen te Kalpetta in Wayanad.

Neelimala
Neelimala is gelegen in het zuidoostelijke deel van Wayanad en is bereikbaar vanaf Kalpetta alsook vanaf Sulthan Bathery. Neelimala is een waar wandelaarparadijs, nmet verschillende wandelroutes als optie. Op de top van Neelimala is het uitzicht werkelijk adembenemend met de Meenmutty watervallen die zich aftekenen tegen de vallei op de voorgrond.

Meenmutty
De spectaculaire Meenmutty watervallen liggen vlakbij Neelimala en kunnen bereikt worden via een trekking route van 2 kilometer van de hoofdweg die Ootty en Wayanad met elkaar verbindt. Het is de grootste waterval in het district van Wayanad. De plaats wekt heel wat nieuwsgierigheid op bij reizgers met zijn watervallen die in drie etappes van ongeveer 300 m naar beneden donderen.

Chetalayam
Nog een andere waterval die vele bezoekers naar Wayanad lokt zijn de Chetalayam watervallen, gelegen vlakbij Sulthan Bathery in het noordelijke deel van Wayanad. Deze waterval is kleiner in grootte in vergelijking met Meenmutty. De watervallen en de aanliggende gebieden zijn ideale plaatsen voor wandelingen en een paradijs voor vogelliefhebbers.

Pakshipathalam
Pakshipathalam ligt diep teruggetrokken in het bos van de Brahmagiri heuvels op een hoogte van meer dan 1700 meter. De regio bestaat hoofdzakelijk uit grote rotsblokken, sommige van hen zijn echt massief. De diepe grotten die hier gevonden werden zijn de thuishaven van vele soorten vogels, dieren en typische planten. Pakshipathalam is gelegen vlakbij Mananthavady en voor een bezoek aan de regio moet u er een 7 km lange wandeling door het woud voor over hebben, beginnend bij Thirunelli. Bezoekers die Pakshipathalam aandoen moeten toestemming vragen van het DFO – Noord Wayanad.

Banasura Sagar Dam
De Dam bij Banasura Sagar wordt beschouwd als de grootste aarden dam in India. De dam is gelegen in het zuidwestelijke deel van het Wayanad district, niet ver van het Karalad Meer. Het projectgebied van de Banasura Sagar Dam vormt ook het startpunt voor wandelingen naar de Banasura Piek. Een interessante bezienswaardigheid zijn een aantal eilanden die tot stand kwamen toen de stuwdam de omliggende omgeving onder water zette. 

Terwijl u de betoverende uitzichten, de geluiden en de geur van Wayanad in u opneemt, kunt u ook winkelen voor enkele van de specialiteiten van Wayanad zoals specerijen, koffie, thee, bamboeproducten, honing en kruidenplanten.

Voor meer details over de ‘Outdair Trail’ in Wayanad, wordt u vriendelijk verzocht contact op te nemen met Wayanad Organisatie voor Toerisme.

Adres
Algemene Secretaris
Wayanad Organisatie voor Toerisme
Vasudeva Edom, Pozhuthana PO,
Wayanad, Kerala
India
Pin - 673575
Tel. + 91 4936 255308, Fax.+ 91 4936 227341
E-mail:mail@wayanad.org


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia