Trade Media
     

Varkala


Varkala, een kalm en rustig gehucht, gelegen aan de rand van het Thiruvananthapuram district. Het beschikt over verschillende plaatsen die van toeristisch belang zijn zoals een prachtig strand, een 2000 jaar oude Vishnu Tempel en de Ashramam – Sivagiri Mutt op een eindje lopen van het strand.

Aan de serene strand van Varkala bevindt zich een rustige badplaats rijk aan minerale waterbronnen. Een duik in de heilige wateren aan dit strand zou het lichaam reinigen van onzuiverheden en de ziel van al zijn zonden ontdoen; vandaar de naam ‘Papanasam strand’.

De Janardhanaswamy Tempel is een tweeduizend jaar oud heiligdom dat een eindje verder op de kliffen is gebouwd die uitzien over het strand. De Sivagiri Mutt, gesticht door de grote Hindoeïstische hervormer en Filosoof Sree Narayana Guru (1856-1928) is ook in de buurt. De Samadhi (de laatste rustplaats) van de Guru trekt hier elke jaar duizenden volgelingen aan tijdens de Sivagiri Bedevaartsdagen – van de 30e december tot de 1e januari. Sree Narayana Guru propageerde de ideologie: “één kaste, één religie en één god”, in een maatschappij die verscheurd werd door de taboes van het kastensysteem.

Varkala biedt excellente accomodatiefaciliteiten voor toeristen en wint snel aan populariteit als kuuroord met vele Ayurvedische massagecentra.

Attracties: Strand, minerale waterbronnen, de Sivagiri Mutt en een tweeduizend jaar oude Vishnu Tempel.

Locatie: op 51 km ten Noorden van Thiruvananthapuram stad en 37 km ten Zuiden van Kollam, Thiruvananthapuram district, Zuidelijk Kerala.

Bereikbaarheid:
  • Dichtsbijzijnde station: Varkala, op ongeveer 3 km afstand.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Internationale luchthaven van Thiruvananthapuram, op ongeveer 57 km afstand.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia