Trade Media
     

Munnar


Munnar  is één van de bezienswaardigheden die hun steentje bijgedragen hebben  aan Kerala’s populariteit als reisbestemming onder zowel binnenlandse als  buitenlandse reizigers. Het heuvelstation van Munnar is gelegen bij de samenvloeiing van drie bergstromen – Muthirapuzha, Mallathanni en Kundala op zo’n 1600 m boven de zeespiegel en deed ooit dienst als zomerverblijf van de voormalige Britse regering in Zuid-India.

Het heuvelstation wordt gekenmerkt door uitgestrekte theeplantages, koloniale bungalows, beekjes, watervallen en koel weer. Het is ook een ideale bestemming om te wandelen en te mountainbiken.

Laat ons nu enkele van de opties in en rond Munnar verkennen die reizigers vele mogelijkheden bieden om te genieten van het betoverende heuvelstation van Munnar.

Het Nationale Park van Eravikulam
Één van de belangrijkste bezienswaardigheden in en rond Munnar is het Nationale Park van Eravikulam. Dit park ligt op ongeveer 15 km van Munnar en is bekend voor zijn bedreigde inwoner – de Niligiritahrgeit. Uitgestrekt over een oppervlakte van 97km2 vormt dit park ook de thuishaven van verschillende soorten zeldzame vlinders, dieren en vogels. Het park is een geweldige plaats om te wandelen en biedt een fantastisch uitzicht op de theeplantages alsook de in mistdekens gehulde glooiende heuvels. Het park krijgt een massale toeristische toeloop te verwerken wanneer de heuvelhellingen hier bedekt worden met een blauw tapijt als gevolg van het bloeien van de Neelakurinji. Het is een endemische plant van dit deel van de West-Ghats die maar eenmaal in de twaalf jaar bloeit. De laatste keer dateert uit 2006.

Anamudi Piek
De Anamudi Piek ligt in het Eravikulam Nationale Park. Dit is de hoogste piek in Zuid-India die boven de 2700m uittorent. Treks naar de piek zijn toegelaten met toestemming van de Bos-en Wildparkautoriteiten te Eravikulam.

Mattupetty
Een andere interessante plaats, gelegen op ongeveer 13 km van Munnar Stad,  is Mattupetty. Matupetty ligt op een hoogte van 1700m boven de zeespiegel en geniet bekendheid omwille van zijn stenen dam en het prachtige meer, waar u kunt genieten van plezierige boottochtjes en van de omliggende heuvels en het landschap. Mattupetty’s faam is ook te danken aan het melkveebedrijf dat uitgebaat wordt door het Indo-Zwiterse Veeproject, waar u verschillende hoogproductieve koeienrassen kunt aantreffen. Mattupetty met zijn weelderig groene theeplatnages, glooiende graslanden en Shola bossen is ook een ideale plaats om te wandelen. Het is tevens de thuishaven van verschillende soorten vogels.

Pallivasal
Pallivasal, gelegen op ongeveer 3 km van Chithirapuram in Munnar, huisvest het eerste hydro-elektrische project in Kerala. Het is een plek van immense schilderachtige schoonheid en is bij bezoekers vaak geliefd als picknickplek.

Chinnakamal
Nabij de stad van Munnar ligt Chinnakanal en de watervallen hier, in de volksmond beter bekend als Power House Waterfalls, storten naar beneden van een stijle klif die zich 2000m boven de zeespiegel bevindt. Vanaf deze plek heeft u een schilderachtige uitzicht over de West-Ghat heuvels.

Anayirangal
Wanneer u ongeveer zeven kilometer door Chinnakanal heeft gereisd, bereikt u Anayirangal. Anayirangal ligt op 22 km van Munnar en is een weelderig groen tapijt van theeplanten. Een tochtje op dit geweldige stuwmeer is een onvergetelijke ervaring. De Anayirangal dam is omgeven door theeplantages en groenblijvende bossen.

Top Station
Top Station ligt op ongeveer 3 km van Munnar op een hoogte van 1700m boven de zeespiegel. Het is het hoogste punt op de Munnar-Kodaikanal weg. Reizigers naar Munnar maken er een punt van om Top Station te bezoeken om er te genieten van het panoramische uitzicht op de naburige staat Tamil Nadu. Het is één van de plekken in Munar om te genieten van de Neelakurunji bloemen die er over een uitgestrekt gebied bloeien.

Theemuseum
Munnar heeft een eigen nalatenschap als het gaat om de oorsprong en de ontwikkeling van theeplantages. Enkele jaren geleden werd door Tata Thee in Munnar een museum uitsluitend rond thee geopend dat rekening houdt met deze nalatenschap alsook het bewaren en tentoonstellen van enkele van de prachtige en interessante aspecten over het ontstaan en de groei van theeplantages in Kerala’s hooggebergte. Het Thee Museum huisvest curiositeiten, foto’s en machines die allemaal een verhaal te vertellen hebben over de wortels en de groei van theeplantages in Munnar. Het museum is gelegen in het Nallathanni Landgoed van Tata Thee in Munnar en is zeker een bezoekje waard.

Bereikbaarheid:
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Theni (Tamil Nadu), op ongeveer 60 km afstand, Changanacherry, op ongeveer 93 km afstand.
  • Dichtsbijzijnde luchthavens: Madurai (Tamil Nadu), op ongeveer 140 km afstand, Internationale Luchthaven van Cochin, op ongeveer 190 km afstand.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia