Trade Media
     

Alappuzha


Locatie: Alappuzha strand, nabij Alappuzha stad,  Zuid-Kerala.

Alappuzha wordt bestempeld als het Venetië van het Oosten en heeft altijd al een belangrijke plaats ingenomen in de maritieme geschiedenis van Kerala. Vandaag is Alappuzha beroemd voor zijn roeiwedstrijden, binnenwatervakanties, stranden, marieneproducten en kokosvezelindustrie. Het strand van Alappuzha is een populaire picknickplaats. De pier, die hier tot in de zee loopt, is ouder dan 137 jaar. De recreatieve voorzieningen in het Vijaya Strandpark maken het strand nog aantrekkelijker. Er is ook een oude vuurtoren nabij die erg fascinerend is voor bezoekers.

Een andere heerlijke ervaring terwijl in Alappuzha vertoeft is een woonbootcruise. Degene die u in de binnenwateren van Alappuzha vindt zijn in feite herwerkte versies van de kettuvalloms van weleer. De authentieke kettuvallams of rijstboten verscheepten tonnen rijst en specerijen. De kettuvallam of ‘Boot met knopen’ werd zo genoemd omdat de volledige boot samengehouden werd met enkel kokosvezelknopen.

De laatste tijd worden woonboten uitgerust met alle comfort van een goed hotel zoals bemeubelde slaapkamers, moderne toiletten, gezellige woonkamers, een keuken en zelfs een balkon van waarop u uw vislijn kunt uitwerpen. En u kunt altijd genieten van ongestoorde uitzichten op het binnenwaterleven terwijl u op de woonboot vertoeft.

Bereikbaarheid:
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Alappuzha, op ongeveer 5 km afstand van het strand.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Internationale Luchthaven van Cochin, op  ongeveer 85 km afstand van Alappuzha stad.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia