Trade Media
     

Bekal


Locatie: Op ongeveer een kilometer van  Bekal Fort, ongeveer 16 km ten zuiden van Kasaragod op de nationale snelweg, Kasaragod district, Noord-Kerala.

Kasaragod, het meest noordelijke district van Kerala is gerenonmmeerd als het land van de goden, forten, rivieren, heuvels en prachtige stranden. Het imposante fort te Bekal is één van de grootste en best bewaarde forten in Kerala. De prachtige uitgestrektheid van het ondiepe strand nabij het Bekal fort is gekend als Bekal Fort Beach en  werd ontwikkeld als een exotische strandlocatie door de Bekal Resorts Ontwikkelingscoöperatie (BRDC).

Verfraaiing: Verfraaiing van de site wat op te knappen werden twee uit lateriet vervaardigde sculpturen van Theyyam en een door de ambachtslieden van Nilambur met muurschilderingen versierde schuur op het strand opgesteld. Daarnaast werd een rotstuin aangelegd in de parkeerruimte waarvoor laterieten rotsblokken van verschillende groottes werden gebruikt. Als onderdeel van de sociale bosbouwregeling werden er bomen aangeplant in de strandzone

Parkeermogelijkheden: De BRDC heeft ongeveer ontwikkeld 7000 m2 van grond voor het parkeerplaatsen van verschillende soorten voertuigen.

Voetpad: Een prachtig voetpad werd aangelegd voor toeristen zodat ze de schoonheid van de mooie kustlijn kunnen ontdekken en tevens kunnen genieten van het panoramische uitzicht op het Bekal Fort.

Verlicht strand: ’s avonds wordt het strand verlicht zodat toeristen ook na zonsondergang meer tijd op het strand kunnen doorbrengen.

Rustfaciliteiten: Multifunctionele luifels en Eru Madams of boomhutten bieden de toeristen voldoende mogelijkheden om uit te rusten en te genieten van de zeebries. Met behulp van lokaal verkrijgbare zitmaterialen werden zitmogelijkheden voor toeristen op het strand gecreëeerd.

Toiletten: Toiletten voor toeristen werden voorzien en eco-vriendelijke, uit bamboe gemaakte afvalbakken werden op het volledige strand geplaatst om de buurt netjes te houden.

Speeltuin: hier werd een speeltuin gebouwd voor kinderen tot 14 jaar.

Om het park te onderhouden wordt aan elke bezoeker een nominaal bijdrage van één rupee als toegangsprijs aangerekend. Vergelijkbaar nominaal parkeergeld zal ook worden verzameld. Het BRDC heeft ook plannen om in de toekomst elf hechtaren land aan het strand om te bouwen tot een waterpark en pretpark enz.

De BRDC werd opgericht door de Regering van kerala te ontwikkelen Bekal als een geplande milieuvriendelijke bestemming. De BRDC heeft 19 hectaren land gebruikt voor de ontwikkeling van het Bekal Fort Beach tegen een kostprijs van ongeveer 25 miljoen rupees waaronder grondverwervingskosten.

Bereikbaarheid:
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Kasaragod, op de Kozhikode- Mangalore-Mumbai route.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Mangalore, op ongeveer 50 km van Kasaragod stad; Internationale Luchthaven van Karipur, Kozhikode, op ongeveer 200 km van Kasaragod stad.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia