Trade Media
     

Mattupetty


Omgringd door de golvende plantageheuvels van Munnar en niet ver van de Anamudi piek ligt Mattupetty. Gelegen in de bekende bergstad Munnar, Mattupetty ligt op 13 km van Munnar op een hoogte van 1700 m en is een waar genot voor natuurliefhebbers.

Mattupetty biedt vele fascinerende bezienswaardigheden om van te genieten. Naast de weelderig groene theeplantages en de glooiende graslanden vormen de Shola Wouden in en rond Mattupetty de aangewezen plaats om te wandelen. Daarnaast vormen ze de habitat van vele soorten vogels. Kleine stroompjes en cascades kruisen elkaar hier kriskras op het terrein, wat Matupetty natuurlijk nog aantrekkelijker maakt. 

Één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Mattupetty is het mooie meer en de Mattupetty Dam, kortom de ideale plaatsen voor een picknick. De Districtsraad voor Toerismebevordering (DTPC), Idukki biedt verschillende vaarmogelijkheden aan op de Mattupetty Dam. U kunt er supersnelle en trage speedboten alsook motorboten huren. Andere nabijgelegen interessante plaatsen zijn onder meer de schilderachtige Kundala theeplantages en het Kundala Meer.

Van alle belangrijke bezienswaardigheden te Mattupetty is het melkveebedrijf, dat uitgebaat wordt door het Indo-Zwitsers Veeproject, het vermelden waard. Het melkveebedrijf is uniek in zijn soort waar verschillende rassen van zeer vruchtbare koeien worden gefokt.

Bereikbaarheid:
  • Over de weg: Mattupetty is slechts een dertiental kilomter rijden van Munnar.
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Ernakulam, op ongeveer 130 km van Munnar.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Internationale Luchthaven van Cochin, op ongeveer 110 km van Munnar.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia