Trade Media
     

Kuttanad


Het is de grootste rijstschuur van Kerala, waar uitgestrekte groene rijstvelden vervlochten zijn met betoverende binnenwateren en zo enkele onvergetelijke plaatjes opleveren.

In Kuttanad, de rijstschuur van Kerala, ligt de focus op een agrarische gemeenschap die in harmonie leeft met de natuur. Gekend voor de landbouw beneden de zeespiegel (ongeveer één tot drie meter) bezit het land van Kuttanad een eigen socio-culture eigenheid.  In Kerala zijn er vier belangrijke rieveren die zich een weg banen doorheen deze regio, namelijk Pampa, Meenachil, Achankovil en Manimala

U kunt Kuttanad bereiken via de Nationale Snelweg- 47 van Harippad naar Alappuzha stad in het district van Alappuzha, en via Thiruvalla en Changanasserry op de Main Central (MC) Road die door het district van Kottayam loopt. 

De meest populaire route die genomen wordt om dichtbij Kuttanad te geraken en te verkennen is de Alappuzha-Changanasserry weg. Deze weg loopt door het hart van Kuttanad en biedt bezoekers voldoende mogelijkheden om het dagdagelijkse leven van Kuttanad van naderbij te bezien. Het leukste aan Kuttanad voor een bezoeker is dat men in alle richtingen van de Alappuzha-Chanaganasserry weg kan afwijken om dorpen te bereiken die voornamelijk uit boeren bestaan. Tijdens het oogstseizoen bulken de uitgestrekte rijstvelden die  hier en daar bezaaid zijn met eilandjes van kokosnootbomen van de landbouwers die volledig verdiept zijn in verschillende landbouwactiviteiten. Deze landbouwactiviteiten worden nog op de traditionele manier uitgevoerd. Met het krieken van de dag kan men vrouwen naar de rijstvelden zien wandelen terwijl ze hun sikkels en brooddozen met zich meedragen. De mannen zijn dan al druk bezig met de velden te beploegen, zaadjes te zaaien, onkruid te wieden, waterkanalen af te leiden enz.

Het gebied rond Kuttanad heeft ook een rijke vogelpopulatie. Men kan dan ook  gemakkelijk een zwerm papegaaien over de rijstvelden zien zweven, vooral met rijststengels die in volle bloei staan. U kunt ook een zwart deken over de hemel zien trekken dat bij nader inzien de vorm aanneemt van een zwerm vogels. Dit keer zijn het de slangenhalsvogels die de binnenwateren in en rond Kuttanad en het aangrenzende Vembanad Meer afschuimen.

Vergeet wanneer u de dorpen verkent zeker geen wandeling te maken langs de verschillende kanalen die kriskras door Kuttanad stromen en afgelijnd worden door grote kokosnootbomnen die meewiegen met de wind. Tijdens het grootste deel van de dag zoemen deze kanalen van de bedrijvigheid. Er zijn handelaars op boten die groenten, levensmiddelen en vis aan huishoudens verkopen aan de oevers van deze kanalen. U komt ook Kettu Vallams tegen,  grote woonboten waarop goederen zoals kokosnootschil, rijstkorrels enz. in bulk worden vervoerd naar de dichtsbijzinde markten. Één van de meest fascinerende zichten op de binnenwateren te Kuttanad zijn duidelijk de eenden die samen luidruchtig kwaken en zich in grote getalen over de binnenwateren begeven, gehoed door mannen in kleine bootjes. Men kan ook mannen zien ploegen op de binnenwateren. Sommigen duiken naar schelpen uit de diepten en anderen vissen met hun netten en Ottal, traditionele rieten manden.

Zij die geïnteresseerd zijn in het uitproberen van een aantal lokale gerechten, moeten een kijkje nemen in de kleine traditionele bootetablissementen die erg bekend zijn voor de specialiteiten met binnenwatervis en tapioca. Een populaire natuurlijk gewonnen drank is de toddy, die overal verkrijgbaar is en door velen geapprecïeerd wordt vanwege de kwaliteit.

U kunt uw bezoek aan Kuttanad ook een stukje spannender maken door  een boot te huren. U kunt motorboten, woonboten enz. huren bij de aanlegsteiger vlakbij het KSRTC Busstation te Alappuzha die uitgebaat wordt door zowel de overheid als particulaire groepen. U kunt er ook eentje huren op plaatsen zoals Kidangara, dat zich bevindt op de Alappuzha Changanasserry weg. Sommige van deze plaatsen zijn de moeite waard om te bezoeken in de omgeving van Kuttanad, zoals Medumudy, Kaavalam, Champakkulam enz.

Bereikbaarheid:
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Alappuzha.
  • Dichtsbijzinde luchthaven: Internationale Luchthaven van Cochin, Nedumbassery, op ongeveer 85 km van Alappuzha.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia