Trade Media
     

Q S T en R Block Kayal, Alappuzha


Gelegen in Kuttanad,  in de volksmond beter bekend als de rijstschuur van Kerala, QST & R Block Kayals (binnenwateren) herinneren de bezoekers aan de beroemde dijken van Nederland. Een treffend voorbeeld van de inheemse landbouwkundige vernuftigheid is dat hier landbouw en wonen mogelijk wordt gemaakt op één tot drie meter beneden het zeeniveau. Hiervoor werden uitgestrekte stukken land herwonnen op de binnenwateren en omzoomd met beschermende dijken. Een ontspannende cruise langs de kanalen is hier een onvergetelijke ervaring.

Kuttanad is de mooiste binnenwaterregio van Kerala. Het is hier dat de meeste van de slangenbootwedstrijden worden gehouden en de meerderheid van de rijstboot- en woonbootcruises geboekt worden. Kerala’s netwerk van bevaarbare binnenwateren strekt zich uit over meer dan 900 km. Deze serene waterwegen zijn omzoomd met palmbomen en rijstvelden en bieden een spectaculaire blik op het rustieke leven.

Bereikbaarheid:
QST & Block Kayals zijn toegangkelijk met boot van Alappuzha (Anderhalf uur met de motorboot en een half uur met de speedboot)
  • Dichtsbijzijnde station: Alappuzha
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Internationale luchthaven van Cochin, op ongveer 85 km van Alappuzha.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia