Trade Media
     

Kappad


Locatie: Op ongeveer 16 km van de stad Kozhikode.

Voor de bewoners van Kozhikode, is Kappakkadavu het aangename met rotsen bezaaide stuk strand. Voor de toeristen is het één van de charmantste stranden van Kerala. Kappad wordt vernoemd in geschiedkundige en geografische bronnen als de poort naar de Malabar Kust. Hier, 501 jaar geleden, zetten 170 mannen onder leiding van de Portugese zeevaarder Vasco da Gama (1460-1524) voet aan wal. Ze trokken Kerala binnen om een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis te schrijven, het verhaal van een lange en tumultueuze sociaal-politieke relatie tussen India en Europa.

Het waren de specerijen en de rijkdom van Malabar die eerst de Arabieren en vervolgens de Phoenicans, de Grieken, de Romeinen, de Portugees, de Nederlanders en de Engelsen naar Kerala brachtten. Kappad was getuige van vele van dergelijke landingen. Kozhikode was toen het belangrijkste handelcentrum in de Malabar regio en de Zamorins die dit machtige land regeerden waren machtig en gewiekst. Hoewel de Portugese met open armen ontvangen werden in Kozhikode werden ze niet lang aangemoedigd of  lange tijd vermaakt door de Zamorins, wat de reden kan zijn waarom ze hun basis verhuisden naar Kochi en Kollam in het zuiden.

Vandaag rest er alleen een kleine gedenksteen op het Kappad strand die getuigt van zijn grote historische belang. Op de nabijgelegen rotsen is een tempel gebouwd die waarschijnlijk meer dan 800 jaar oud is.

Aan de toerist is dit kleine zeevaarderstadje een paradijs. De beste route naar Kappad loopt langs de binnenwateren. Ongerept en rustig, bieden de pittoreske binnenwateren van Kozhikode een betoverende ervaring. Een afvaart langs de binnenwateren via de Korappuzha rivier, voert u naar het strand.

Bereikbaarheid:
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Kozhikode, op ongeveer 16 km afstand.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Internationale Luchthaven van Karipur, Kozhikode op ongeveer 23 km van Kozhikode stad.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia