Trade Media
     

Een cruise langs de kanalen van Alappuzha


Als u het idee koestert om een goede tijd door te brengen tussen de bezienswaardigheden en geluiden van de hydrosfeer, scheep dan in op een aak en laat u door het labyrint van kanalen in Alappuzha loodsen. Terwijl u door deze kanalen navigeert, komt u voorbij vele interessante aspecten van het dagdagelijkse leven op zowel het land als op het water.

Hier in Alappuzha is het een fluitje van een cent om een boot te vinden die aan al uw eisen voldoet, van kleine schuiten tot luxeueuze woonboten en van kleine speedboten tot grote gemotoriseerde passagiersboten. Kleine boten genieten de voorkeur voor cruises door de kanalen. Zodra uw transport geregeld is, kunt u  één van de kanaalnetwerken in en rond Alappuzha uitkiezen voor uw cruise.

Laat het kanaalnetwerk worden op enig deel van het Vembanad Meer de kansen van een enkele inspirerende overkomt en interessante panorama’s op en langs de kanalen stuit is erg groot. Dit kunnnen panoramische rijstvelden zijn, koskosnootlagunes, bonte ijsvogels die naar benden duiken om vis te vangen enz. Andere dingen die u regelmatig tegen kunt komen  tijdens de cruise zijn geïsoleerde eilanden; mannen op aken die druk bezig zijn met vissen en hun eenden naar nieuwe weiden te begeleiden, goederen die in enorme schepen worden geladen die bekend staan als rijstboten of Kettu Vallams en schoolkinderen die in een verboot over het kanaal worden gezet.

Tijdens de cruise heeft u ook de mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan enkele dorpen om er de technieken en procedures te bezichtigen die gebruikt worden bij de kokosvezelfabricatie. Indien u geïntereseerd bent, kunt u één van de eetgelegenheden langs de kades uitproberen die ethnische gerechten serveren, voornamelijk visspecialiteiten en ook toddy, de natuurlijke drank die gemaakt wordt van kokos.

Dus zet u schrap voor een onvergetelijke cruise langs de kanalen van Alappuzha. Dit is nog maar het begin van de vele cruises die u  op de kanalen en binnenwateren van Kerala zal maken. Boten kunnen gehuurd worden bij de aanlegstijger, vlakbij het KSRTC busstation.

Bereikbaarheid:
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Alappuzha, een paar kilometer verderop.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Internationale luchthaven van Cochin, Nedumbassery, ongeveer 85 km afstand.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia