Trade Media
     

Vattavada


Deze maand nemen we een kijkje in een minder ontgonnen terrein van Munnar, het felbegeerde heuvelstation in Kerala. Gelegen op  ongeveer 45 km ten oosten van Munnar ligt het serene dorp Vattavada. In vergelijking met andere regio’s in Munnar zijn het voornamelijk groenten in plaats van theeplantages  die de terrashellingen en valleien van Vattavada inpalmen.

De schilderachtige, heuvelachtige streek van Vattavada ligt op een hoogte van bijna 2000m boven de zeespiegel en is een verfrissende ervaring omdat de streek nog niet platgelopen is door horden toeristen. De plaats krijgt heel wat zon en in de winter zakken de temperaturen nooit beneden een ondraagbaar peil. Naast de hellingen van groentenvelden, kunt u er ook stukken bos afgewisseld met eucalyptus en coniferen vinden. Het gebied wemelt van de vogels alsook andere gevleugelde prachtexemplaren zoals vlinders in verschillende kleuren, maten en vormen. 

Vattaveda is een ideale plaats om te wandelen. Enthousiaste wandelaars krijgen hier vele mogelijkheden om vele naburige locaties te  gaan verkennen. Sommige wandelroutes starten bij Vattavada en lopen naar Kodaikanal, Top Station, Mattupetty, Kanthaloor en Meersapulimala. De meeste van deze routes bieden onderweg genoeg uitdaging en opwinding qua terrein alsook qua  rijkdom aan fauna en flora. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan activiteiten zoals bergsafari met jeep, mountain bike, kamperen in de jungle enz. die aangeboden worden door particulere ondernemingen.

De lokale bevolking te Vattavada telt een aanzienlijk aantal inheemse bewoners. Hun manier van leven, kunstvormen, taal en natuurlijke remedies zijn een aantal andere  interessante aspecten die bezoekers van Vattavada kunnen boeien. 

Bereikbaarheid:
  • Munnar is toegangkelijk met de auto van Ernakulam en Kottayam.
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Ernakulam Junction, op ongeveer 130 km van Munnar.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Internationale Luchthaven van Cochin, op ongeveer 110 km van Munnar.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia