Trade Media
     

Kaalakkayam waterval


Het is het moessonseizoen en de rivieren en wateren van Kerala voelen dat een nieuwe fase in de levenscyclus is aangebroken. Als u het type persoon bent die zich in de wouden waagt tijdens het regenseizoen en klaar is om wat risico’s te nemen om een waterval in volle glorie te zien, vat dan de weg aan naar de Kaalakkayam waterval die zich in de wouden nabij Idinjaar in het District van Thiruvananthapuram bevindt.

Om Kaalakkayam vanaf Thiruvananthapuram te bereiken moet u via Palode gaan, wat op ongeveer 35 km van de stad gelegen is. Vanaf Palode maakt u een omweg om Perigamala te bereiken. Sla rechtsaf van Peringamala om Kurissadi te bereiken via Idinjaar, op 12 km afstand. Aangezien er geen richtingaanwijzers zijn die naar de watervallen leiden, kunt u vanaf Kurissadi lokale hulp zoeken om bij de watervallen te geraken.

In en rond de Kaalakkayam watervallen is er een sfeer waarvoor woorden tekort schieten. De waterval maakt deel uit van de Mankayam stroom die ontspringt in het Agasthyavanam woud. Een bassin dat aan de basis van de waterval ligt is inderdaad een duik waard. Het koele water verkwikt uw lichaam. Terwijl u probeert de stroom over te steken om de waterval te bereiken, moet u goed opletten waar u gaat, aangezien de  met mos bedekte stenen verraderlijk glad kunnen zijn.

Het woud nabij de waterval is ook een geweldige plaats om vogels en andere soorten van fauna en flora te observeren. Voor zij die ervan houden om een beetje rond te wandelen, biedt een pad langs de stroom een andere mogelijkheid om de uitzichten aan beide zijden te ontdekken.

Bereikbaarheid:
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Centraal Treinstation van Thiruvananthapuram, op ongeveer 50 km afstand.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Internationale Luchthaven van Thiruvananthapuram, op ongeveer 60 km afstand.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia