Trade Media
     

Neelakurinji bloesem


Kerala is gezegend met vele natuurlijke wonderen, waaronder een uniek canvas dat iedere twaalf jaar in God’s Own Country (God’s Eigen Land) onthuld wordt. Het fenomeen dat zich slechts eenmaal in de twaalf jaar voordoet op de fabelachtige heuvels van Munnar wordt toegeschreven aan de bloei van de Neelakurinji of passioneel door botanici ook wel ‘Strobilanthes kunthianum’ genoemd. De  bloem met 40 zelzame soorten bloeit voornamelijk in tinten van blauw, vandaar de naam Neela wat in de lokale taal staat voor de blauwe kleur en Kurinji, wat de lokale naam is voor de bloem.

Dit jaar drukken de heuvels van Munnar opnieuw Neelakurinji tegen de borst na een periode van twaalf lange jaren. Vereerd door de lokale inheemse gemeeschap en bewonderd door de bezoekers die deze betoverende heuvels aandoen, begint de bloei van de Neelakurinji gewoonlijk vanaf augustus en blijft deze duren tot oktober.

Zodra in Munnar kunt u de magische bloesems van Neelakurinji ontdekken in Kovilur, Kadavari, Rajamala, het Nationale Park van Iravikulam, wat de thuishaven is van de bedreigde  berghoefdieren - de ‘Nilgiri Tahr’ en op andere plekken in en rond Munnar. Natuurliefhebbers en reizigers komen reeds naar Mannur om dit fenomeen dat zich één keer in de twaalf jaar voordoet van dichtbij mee te maken.

Het is een hemelse ervaring om te midden van de uitgestrekte bloesems van Neelakurinji te staan. De Neelakurinji plant varieert in grootte naargelang de hoogte van het land ten opzichte van de zeespiegel. Gewoonlijk kunnen kleinere planten (ongeveer een halve meter) gevonden worden op grotere hoogte, terwijl grotere (ongeveer 2 tot 3 meter) voornamelijk op lagere hoogtes voorkomen.

Veel touroperators, avonturenclubs enz. organiseren wandelingen voor bezoekers die hen naar een aantal van de  beste plaatsen in en rond Munnar leiden om de grote omvang van Neelakurinji goed te kunnen bekijken.

Bereikbaarheid:
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Ernakulam, op ongeveer 145 km afstand.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Internationale Luchthaven van Cochin, op ongeveer 110 km afstand.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia