Trade Media
     

Padanna Binnenwateren


Vele van de populaire binnnenwaterbezienswaardigheden van Kerala zijn gelegen in de zuidelijke en centrale delen van de staat. In tegenstelling tot deze algemene overtuiging, neemt Footnotes je mee naar een sereen binnenwaternetwerk in het het meest noordelijke district van Kerala – Kasaragod. Grenzend aan de binnenwateren van Valliyaparampu ligt het prachtige binnenwaterdorp Thekkekadu dat een inspirerende geschiedenis aan  zijn bezoekers te vertellen heeft. Het draait allemaal om Gul Mohammed, Padanna’s kruisvaarder op het gebied van zelfstandige ondernemen en zijn binnenwaterretraite – Oyster Opera te Padanna.

Gelegen ter midden van met kokospalmen beplantte boulevards, kanalen en binnenwateren die elkaar kriskras kruisen, ademt de retraite één en al natuur uit voor zowel zijn bestaan als functioneren. Het is gelegen te Padanna, nabij Cheruvathur in het District van Kasaragod.

De passie van één man om de levensondervan zijn dorpsgenoten te verbeteren heeft geleid tot de bouw van een retreat en het eerste thematische dorp van Kerala. Dat is de Oyster Opera te Padanna met oesterlandbouw als thema. Het is nu een bron van inkomen voor duizenden en een bestemming voor degenen die graag deel uitmaken van het beste van wat de natuur te bieden heeft.

Faciliteiten uit here bij de Oyster Opera reflecteren de culturele en traditionele kenmerken van de lokale mensen. Tijdens uw verblijf in het resort spelen de dorpelingen gastheer. De hele sfeer heeft niet de verfijning van moderne resorts en de bezoekers moeten dit aspect weten te waarderen van zodra ze aankomen in Padanna tot ze de deur weer achter zich toetrekken. Maar afscheid nemen van Padanna is nooit gemakkelijk. De voldoening en het plezier dat u daar ervaart, doet u ongetwijfeld naar meer verlangen.

Zoals eerder vermeld beschikt het resort over natuurlijke apparatuur in bijna alle faciliteiten die aan de gasten worden aangeboden, of het nu restaurants zijn waar u kunt genieten van vele lokale gerechten die u doen watertanden zoals groene mossels en strandgapers of uw gastenverblijf, toiletten of badkamers. Momenteel beschikken gasten van het Oyster Opera de mogelijkheid om drie hutten op het land te huren, een Drijvend Huis, een Verhoogd huis met een goed uitgeruste keuken, kamer voor twee personen, veranda, toilet en badkamer.

Eenamaal te Padanna kunt u letterlijk elke centimeter van het dorp op eigen houtje gaan verkennen. Het brakke water van Padanna en de omliggende dorpen zijn gezegend met een immense natuurlijke schoonheid. Vlakbij het resort kunt u een aantal piepkleine met palmbomen begroeide eilanden alsook kokosnootlagunes en mangroves bezoeken. U kunt anders ook een tete-a-tete hebben met de dorpelingen terwijl ze hun dagelijkse activiteiten van oester-en zeewierlandbouw uitvoeren of u kunt een kijkje nemen bij hun verse visvangst van mosselen en eetbare oesters. Het nabijgelegen uitgebreide strand en de riviermoding zijn een bezoekje waard en u kunt er ook wilde bevers spotten op een paar nabijgelegen eilanden. De binnenwateren te Padanna worden gevoed door vijf riveren die later uitmonden in de Arabische Zee.

In Padanna kunnen bezoekers van de Oyster Opera ook kiezen voor heerlijke binnenwatercruises in woonboten of aken, de streling van de zon en het zand voelen op het strand en de riviermoding van Valiyaparamba of opteren voor verjongingstherapie door traditionele beoefenaars van Ayurveda. Daarnaast kunt u ook een boottocht op de Thejaswini rivier maken die langs bossen en velden passeert, leren vissen met draden, netten en de blote hand of u laten verleiden door een woonbootcruise op de door de maan verlichte binnenwateren. Sommige van de nabijgelegen bezienswaaardigheden van Padanna omvatten het historische Bekal Fort, de Parassinikkadavu Tempel die gekend is voor zijn unieke rituelen, Karim Bos, een kunstmatig bos dat eigendom is van een natuurliefhebber en tijdens het seizoen kunt u ook Theyyam zien, één van de populaire en luisterrijke rituele kusntvormen uit de regio. Voor meer details kunt u terecht op www.oysteroperaatpadanna.com of via e-mail: oystergul@rediffmail.com or call + 91 467 2278101.

Bereikbaarheid:
  • Dichtsbijzijnde busstation: Cheruvathur (9 Km)
  • Dichtsbijzijnde Treinstations: Cheruvathur (8 Km)
  • Dichtsbijzijnde luchthavens: Mangalore (120 km), Calicut (180 km)


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia