Trade Media
     

Neelimala


Enkelel van de mooie dingen in het leven komen met een prijskaartje, en deze maand nemen we u mee om getuige te zijn van en te proven van Kerala’s onberispelijke uitzichten in het heuveldistrict van Wayand. Natuurlijk, het vormt natuurlijk wel een beetje een uitdaging voor uw benen. De beste tijd om hier te zijn is juist na de regens in juni/juli.U weet nu zo ongeveer al wel wat we in petto hebben? Ja, het heeft iets te maken met water. Het is niet gewoon maar water, maar een melkweg, die het dense groen scheidt van de Wayanad bossen. De Meenmutti watervallen die naar beneden spletteren en dan in casacades verder naar beneden vloeien is fantastisch om te zien vanaf het Neelimala uitkijkpunt nabij Vaduvanchal in Wayanad.

Chundale voor Kalpetta in het Wayanad District bereiken en neem de Ootty weg aan de rechterkant die via Meppadi gaat en wanneer u Vaduvanchal bereikt draai dan rechts af. U kunt hier best een vierwieler huren om Neelimala uitkijkpunt te bereiken. Na drie kilomter rijden van Vaduvanchal, draait de weg naar rechts en klimt de ruige weg om de basis van de stammennederzetting te bereiken, omgeven door koffieplantage en peper-stokken. Stap uit, neem uw rugzak, doe uw trekkingschoenen aan en houdt natuurlijk uw fotocamera bij de hand. 

Onderweg naar het Neelimala uitkijktpunt, kan men gezelschap krijgen van koffieplantages aan beide kanten en verderop, kleine boerenbedrijven van gember en areca noten. De zijkanten van het pad leiden naar het uitzichtpunt dat ook bezaaid is et kleine bosjes purperen bloemplanten en ook het zingen van zonvolges en andere soorten kleine vogels die in het rond fladderen in en rond de bosjes.

Zodra het eerste deel afdaalt, dat ongeveer een halve kilometer doet, wordt het wandelpad smaller en gaat het naar beneden voor het weer naarboven klimt. Nu verandert de vegetatie aan de kanten in groot, wild gras, waaronder een waaier aan limoengras. Het smalle pad gaat verder op en opent plosteling in een panoramisch uitzichtpunt, met de bergen van de West-Ghats die aan uw linkerkant ontvouwen, vol met gras en bezaaid met rotsblokken aan uw rechterkant. U heeft het Neelimala uitkijktpunt bereikt.

Maak een korte stop. Neem diep adem. Voel de koele bries in uw haar terwijl het zweet doorgt. Neem een kijkje om u heen om vlinders van zeldzame kleur en grootte glijden van de hellingen glijden van de hellingen en soms achter de mist lopend. Terwijl u daar blijft, worden uw oren stilaan ontvankelijk voor het gerommel beneden in de vallei. Als u het hoort, neem dan het smalle paadje dat naar benedengaat aan uw linkerkant. Zoek uw weg doorheen de hoge grassen die op u steunen. Beweeg voorzichtig en kijk uit voor gladde stanen en putten. Het pad meandert naar links en leidt u naar een plaats waar u u uzelf ter midden van een rotspunt bevindt met het rommelend geluid dat steeds intenser aanzwelt.

Daal nu voorzichtig af naar beneden en ga richting het midden van de rotspunt. Het zal een tijdje duren voor u bekomen bent van het verstommende uitzicht dat zich vlak voor uw neus bevindt. Beneden vloeit een spoort van wit water, geflankeerd door altijd groene bossen. Een uitzicht dat u nooit zal vergeten. Maak uw beste foto’s en neem de zuivere schoonheid zoveel mogelijk als u kunt. Terwijl u het onvergetelijke zicht van de Meenmutti waterval bekijkt, kaneen occasioneel deken van dikke mist uw zicht belemmeren, maar geraak niet van streek. Wacht enige tijd en wanneer de mis opklaart, en soms scheurt het mistdeken zich open in twee om de waterval te onthullen, wat een andere heerlijke ervaring is om mee te maken.

Bereikbaarheid:
  • Dichtsbijzijnde station: Kozhikode, op ongeveer 80 km van Vaduvanchal.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Internationale Luchthaven van Karipur, op ongeveer 95 km van Vaduvanchal.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia