Trade Media
     

Mankayam


Vlakbij de hoofdstad Thiruvananthapuram ligt Mankayam, gelegen vlakbij Palode in Nedumangad Taluk. U kunt op eender welk tijdstip in het jaar genieten van dit waterspektakel. Makayam werd onlangs gelanceerd als een ecotoeristische zone, beheerd door het State Forest Department. 

In de Mankayam ecotoeristische zone, kunnen bezoekers de hulp inroepen van gidsen en de volledige activiteiten  gecoördineerd door het Vanasaramrakshna Samithi (Groep voor Bosbescherming), die werkzaam zijn onder het Bosdepartement van de staat.

In het hooggebergte van Chennunchi ontspringt de Chittar Rivier die door de wouden van Brymore vloeit en zo een zijrivier creëert, namelijk de Mankayam Rivier. De Mankayam Rivier vormt in haar loop naar beneden twee spectaculaire watervallen. Eentje bevindt zich te Kalakayam, wat één van de grootste watervallen in het gebied is en de andere is te Kurissadi. U kunt de spectaculaire watervallen te Kalakayam en Kurisadi bezien en ervan genieten op de uitzichtpunten die door de authoriteiten werden aangelegd. De Kurisadi Ghat is een uitstekende plek om te zwemmen.

Met een rijke bos  instelling, is het gebied in en rond de watervallen overweldigend groen. Struiken tot reusachig hoge bomen van altijdgroene en gedeeltelijk groenblijvende graslanden kunnen hier gevonden worden.

Vanaf Mankayam kunnen toeristen een bezoekje brengen aan de nabijgelegen pittoreske plekken en ook wandelingen maken. Een wandeling door het gebied die heel Iruthala Moola – Ayampara beslaat is een wandeling van een halve dag die het u de kans biedt om de Ayampara watervallen alsook wat wilde fauna en flora van het gebied  te bezichtigen. Avontuurlijke bezoekers kunenn kiezen voor de eendaagse Mankayam – Varayadin Mottai wandeling. Deze wandeling neemt u mee langs glooiende valleien, graslanden en shola wouden. U komt ook langs de bedreigde Nilgiritahrgeit, een soort van wilde geit, op de piek van Varayadin Mottai.U heeft hier ook de mogelijkheid om met opgeleide gidsen te kamperen.

Voor vragen en boekingen: contacteer: Divisional Forest Office, Thiruvananthapuram, Tel: + 91 471 2320637

Kantoor van de Discrictsraad voor Toerismebevordering, Thiruvananthapuram, tel: + 91 471 2315397

Bereikbaarheid :
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Internationale Luchthaven van Thiruvananthapuram, op ongeveer 55 km afstand.
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Thiruvananthapuram Centraal, op ongeveer 45 km.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia