Trade Media
     

Papanasham Strand

De zilverachtige zandstroken en de rustige sfeer op de stranden zijn de troeven van Varkala als toeristische bestemming. ‘Papanasam’ is één van de belangrijkste stranden hier. Het strand is niet alleen belangrijk als een toeristische trekpleister maar is ook van religieus belang. Er wordt aangenomen dat een duik in de wateren hier al uw zonden (papam) zal wegspoelen; vandaar de naam van het strand. Hindoes vinden het een erg veelbelovende plaats en assen verzameld van de crematiegronden worden hier ondergedompeld in de zee. Zij geloven dat de zonden van de overledenen zo weggespoeld zullen worden en dat de ziel moksha of eeuwige redding krijgt door dit ritueel.

Sfeer op het strand
Aangrenzende aan de witte zandstranden zijn de roze laterieten kliffen, die er staan als wachters die de zee bewaken. De kliffen rond  het strand en het is het ideale toevluchtsoord voor iedereen die wil ontsnappen aan de drukte van het stadsleven. Het strand wordt omringd door kokospalmen en is gezegend met een idyllische sereniteit, waardoor het strand een ontspannen sfeer geniet en het vaak een plaats voor reizigers is om plezier te beleven en te herbronnen. U kunt er zeeschelpen verzamelen, een wandelingetje op het strand maken terwijl u geniet van het oneindige blauwe water of ontspannen neerploffen op het zonovergoten strand. Het is de ideale plek voor een zonnebad of om de zonsondergang te bewonderen. De goudoranje hemel na de zonsondergang zal u zeker ontzag inboezemen voor de allergrootste kunstnaar, Moeder Natuur. De omtrek van de vissersboten die aan de horizon verschijnen in deze goudgele achtergrond zullen zeker de kunstenaar in u wakker maken.

Kliffen – bijzonderheden
Varkala is de enigste plaats in het zuiden van Kerala waar de kliffen de zee bewaken. Volgens geologen zijn deze tertaire sedimentaire formaties een uniek geologisch fenomeen. Het is een geologisch monument dat “Varkala formatie” genoemd wordt onder geologen. Er wordt verondersteld dat de natuurlijke bron die uit de laterieten klif stroomt geneeskrachtige kwaliteiten heeft, aangezien het verschillende mineralen bevat. Het therapeutische effect trekt heel wat bezoekers naar de plek en mensen kunnen een duik nemen in deze bron om te genezen van verschillende ziektes.  

De klif is uitgestrekt en heeft een slingerend voetpad dat naar boven kronkelt en bezaaid is met hotels, winkels enz. Het brede plateau bovenop biedt een panoramisch uitkijkpunt op de omgeving.

Beklim de heuveltop en u zult zich in het midden van een dorpsfestival wanen. Ontelbare winkels verkopen parels, curiositeiten, Tibetaanse charmes, boeken, Rajasthani jurken. U kunt hier ook vele curiositeiten aantreffen. U kunt een tatoeage laten zetten of u te goed doen aan een specialiteit terwijl u naar de zee kijkt vanuit een eetgelegenheid. U kunt ook het bamboedorp bezoeken of gewoon op de rand van de klif staan en genieten van de serniteiteit waarvan de omgeving doordrongen is.

Avonturensport en winkelen
Als u een reiziger bent die op zoek is naar een avontuur, dan biedt het strand ook heel wat potentieel. U kunt zich uitleven in een aantal avontuurlijke sporten zoals parasailing, duiken en paragliding. U kunt ook een poging ondernemen tot diepzeevissen of u kunt winkelen in de boetieks op het strand en een aantal prachtige souvenirs of curiositeiten op de kop tikken. Restaurants serveren een reeks delicatessen met zeevruchten die u zeker zullen doen watertanden.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia