Trade Media
     

Alappuzha-Kochi cruise


Bent u een beetje moe van God’s Own Country (God’s Eigen Land) te voet te ontdekken? Zoja, laten we dan iets nieuws en minder vermoeiend uitproberen. Wat denkt u van een cruise op de binnenwateren terwijl u van alle comfort op een luxeuze woonboot geniet? U kunt er één huren te Alappuzha. Voel jezelf ontspannen en zo vrij als een vogel terwijl uw blik, eerst loom en dan gepassioneerd, verdrinkt in het betoverende schouwspel van het Vembanad Meer, het grootste binnenwatergedeelte in Kerala.

Laat u naar Kumarakom varen, één van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van Kerala. Onderweg biedt het Vembanad Meer u een blik op het dorpsleven en de bedrijvigheid op en rond de binnenwateren. U zult het krachtige kloppen van de groene oevers en de pure schoonheid nooit beu worden. Het strelende zonlicht werpt een nieuwe betovering op het kalme water terwijl de wuivende palmbomen op beide oevers u verwelkomen met zacht gefluister op het ruisen van de wind. Uw geest zal u ervan verzekeren dat deze scène voorgoed in uw geheugen is geprint als een oase van rust waar u  tijdens uw drukste uren naar terug kan keren.

Zodra u Q S T en R Block Kayal binnenvaart, volgt er een nieuwe lading magie. Het is gelegen te Kuttayad, in de volksmond beter bekend als de rijstschuur van Kerala. Laat je ontspannen door de kanalen loodsen die omzoomd worden door pambomen en rijstvelden.

Wanneer u Kumarakom bereikt, betreedt u een andere wonderbaarlijke wereld. Dit kleine binnenwaterdorp, dat eigenlijk een cluster van eilanden is, heeft een heel eigen leven, met een traag, voortkabbelend ritme. De beelden, geluiden en geuren zullen u gewoonweg betoveren.

Nadat u een tijde voet aan wal hebt gezet in Kumarakom en u  zich volledig heeft kunnen ontspannen, kunt u verder reizen naar Vaikom. Het is opnieuw tijd om te genietn van de kalmte van het Vembanad Meer in al zijn pracht. Onderweg komt u een klein eiland tegen, Pathiramanal genaamd, dat lijkt te drijven in het midden van het binnenwater. Stop hier eventjes en uw gids kan u vele interessante mythes over deze regio vertellen.

Wanneer u uw reis verder zet, is de volgende halte Thanneernmukkom, een dorp bekend voor de Zoute Waterbarrière, in de volksmond beter bekend als Thenneermukkom Bund. Het is de grootste modderregulator in India. Reis door deze regio en proef enkele van de heerlijke hapjes die Kerala te bieden heeft. Het is gewoonweg een wonderbaarlijke ervaring.

De volgende binnenwater bestemming – Vaikom, biedt u veel verschillende bezienswaardigheden en levenstijlen. U vindt hier voorbeelden van Kerala’s grote traditie. Een bekende tempel gewijd aan Heer Shiva is de belangrijskte bezienswaardigheid van deze stad. Het verfrissende groen vormt hier een bijkomend toemaatje voor u.

Nadat u uw batterijen weer opgeladen heeft met een heerlijke Keralitische maaltijd, kunt u van Vaikom verdergaan naar Kumbalangi. We reizen door Thykkattussery, een klein dorpje omringd met kokosnootbomnen en rijstvelden, betoverende onderdelen van het leven op en rond de binnenwateren. De eerste bezienswaardigheid die u verwelkomt in Kumbalangi zijn de majestueuze visnetten die de randen van de binnenwateren bekleden. Pokkaliteelt, een traditionele inheemse teeltmethode waarbij de rijstgewassen als voedingsbodem dienen voor garnalen, is een unieke landbouwpraktijk in Kumbalangi.

Zodra u de winderige binnenwateren van Kumbalangi achter u gelaten heeft, is het tijd voor ons om verder te gaan naar Fort Kochi dat bekend is voor de grote aantallen Chinese visnetten en de vele historische sites. De plaats is de moeite waard voor een wandelingetje als u daar zin in heeft. De bezienswaardigheden vanop de boot zijn nochtans ook fascinerend.

Wanneer u Fort Kochi uitzwaait, varen we door naar Bolghatty Eiland, onze laatste bestemming. Op weg naar Bolghatty Eiland kunt u genieten van het panoramische uitzicht op het vasteland van Ernakulam stad met de horizon en de scheepswerf aan de oostelijke zijde. Zodra we voet aan wal zetten in Bolghatty, is het tijd voor ons om tot rust te komen. Ontspan jezelf in de koele bries en de rustgevende aanraking van het serene zonlicht.

De herinnering aan de laatste uren is zo zoet dat het u zeker de komende jaren nog met plezier zal achtervolgen. Niet akkoord? Maak de reis en u zult het zeker volmondig met ons eens zijn. 

Voor begeleidde toers en binnenwatercruises in Alappuzha, contacteer de Districtsraad voor Toerismebevordering (DTPC).
  • Tel: + 91 477 2253308, 2251796
  • Fax: + 91 477 2251720
  • Email: alp_dtpcalpy@sancharnet.in


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia