Trade Media
     

Ramakalmedu


Ramakalmedu is gelegen in het Idukki district van Kerala op ongeveer 40 km van Thekkady, één van de populairste wildparken in Kerala. Via de Thekkady-Munnarweg kunt u de betoverende heuvels van Ramakalmedu in de West-Ghats bereiken die op ongeveer 16 km van Nedumkandam gelegen zijn. 

De plaats dankt zijn naam aan de voetafdrukken die hier aangetroffen werden op het rotsachtige oppervlak. Er wordt aangenomen dat deze voetafdrukken van Rama zijn, de incarnatie van Heer Vishnu, zoals wordt verteld in het Indische epos Ramayana.

Ramakalmedu is bekend voor zijn groene, koele heuvels en ook voor de panoramische en schilderachtige uitzichten op de dorpen in de naburige staat Tamil Nadu, die aan de oostelijke kant van de West-Ghats gelegen is. Een andere bezienswaardigheid hier is een opvallend grote, pijlerachtige en stenen structuur van ongeveer 300 m hoog die naar het oosten is gericht.

Het is één van de winderigste plaatsen in Azië waardoor u hier ook een windmolenpark kunt aantreffen dat electriciteit genereert. Dit  windmolenpark is een onderneming van de Keralitische overheid.

Andere atracties in en rond Ramakalmedu zijn plaatsen zoals Frog Rock, Turtle Rock en het hoogste tweelingstandbeeld in Kerala, kuravan en kurathi genaamd.

Onderweg naar Ramakalmedu kunnen reizigers genieten van de prachtige heuvels van Kuttikkaanam en de uigebreide plantages die rubber, thee, kardemom, koffie en peper telen.

Bereikbaarheid:
  • Dichtsbijzijnde treintation: Changanacherry, ongeveer 93 km afstand.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Madurai (Tamil Nadu) Op ongeveer 140 km afstand van de Internationale Luchthaven van Cochin, Nedumbassery, op ongeveer 190 km.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia