Trade Media
     

Parambikulam Wildreservaat


Locatie: op ongeveer 110 km van Palakkad.

Parambikkulam is een oase van rustgevend groen genesteld in een vallei tussen de Anamali heuvels van Tamilnadu en de Nelliyampathy heuvels van Kerala. Het Parambikkulam Wildreservaat strekt zich uit over een gebied van 285 km2 in de West-Ghats.

Het reservaat biedt een exotische ervaring van de bijzondere fauna en flora van Kerala. Redelijk wat inheemse volkeren die de heuvels bevolken zoals de Malayars, de Kadars en de Muthuvans leven ook in de tropische wildernis van Parambikkulam. De fauna die het reservaat herbergt zijn onder meer de Niligirlangoer, de wanderoe, de tijger, de Nilgiritahrgeit, de Aziatische olifant, het spotten herten, de Indiase wilde hond,en verschillende soorten slangen en spinnen alsook ontelbare vogelsoorten.

Het reservaat heeft ook een variëteit aan bomen voornamelijk teak, neem, sandelhout en palissanderhout. De oudste teakboom ‘Kannimari’ staat hier vol trots te blinken.

Boottochtjes op het Parambikkulam Stuwmeer kunnen geregeld worden. Wandelen in het reservaat is mogelijk mits toestemming van de wildparkautoriteiten. Er bevindt zich een boomhut op een boogscheut van het reservaat in Thoonakkadavu, het hoofdkwartier van Parambikkulam, dat op voorhand geboekt moet worden. De vakantiehuisjes van het State Forest Department te Thoonakkadavu, Thellikkal en Elathode bieden comfortable logies.

Bereikbaarheid:
Parambikkulam is bereikbaar met de auto vanaf Pollachi in Tamil Nadu. Palakkad-Pollachi is ongeveer 45 km met de auto en Pollachi – Parambikkulam ligt op ongeveer 65 km rijden.
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Pollachi op ongeveer 65 km.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Coimbatore in de staat van Tamil Nadu, op ongeveer 55 km van Palakkad.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia