Trade Media
     

Nelliyampathy


Vanaf de stad Nenmara in het Palakkad district, vormen de in wolken gehulde pieken van de majestueze Nelliyampathi heuvelruggen een lust voor het oog. De hoogte van de heuvels varieert van 467 m tot 1572 m. Om Nelliyampathy te bereiken moet u de weg nemen die begint bij Nenmara en verder loopt tot de Pothundy Dam. Onderweg naar Nelliyampathy zijn er ongeveer tien haarspeldbochten die u moet passeren.

De Pothundy dam is een pittlocatie die mogelijkheden biedt om boottochten te maken. Het is tevens een goede optie voor een picknickplek. Op bepaalde plaatsen langs de Ghat weg die zich naar boven slingert tot Nelliyampathy zijn er uitkijkpunten van waarop het uitgebreide Palakkad district zichtbaar is met zijn uitgestrekte rijstvelden die een groen tapijt vormen. Het biedt ook een geweldig uitzicht op de Kloof van Palakkad, wat een geografisch fenomeen is in de regio van de West-Ghats en die delen van de aangrenzende staat Tamil Nadu in beeld brengt.

Op weg naar boven kunnen zij die geïnteresseerd zijn in bio landbouw een nauwe blik op de particulier bestuurde boerderijen en ook het  uitgestrekte theeplanges die beheerd worden door verschillende plantagebedrijven. De heuvels van Nelliyampathy zijn ook befaamd voor zijn oranje teelt.

Op verschillende punten langs de weg naar de heuvels van Nelliyampathy kunt u particulier uitgebaatte hotels en resorts vinden.De bio-boerderijen die hier gevestigd zijn een  belangrijke oriëntatiepunten terwijl u verder gaat voor u het hoogste puntje te Palagapandi landgoed bereikt. Het landgoed heeft een leuke bungalow die gebouwd werd tijdens de periode van de Britse overheersing in India. Nu  is deze bungalow omgevormd tot in een particulier uitgebaat resort. In Kaikatty is een gemeenschapszaal beschikbaar die gewoonlijk gebruikt wordt als basis voor de geïnteresseerde wandelaars.

Niet ver van Palagapandy vandaan bevindt zich Seethakandu waar u een fantastisch utizicht over de vallei heeft en een 100 m hoge waterval als kers op de taart. Van Palagapandy kunt u te voet of per jeep naar Mampara gaan; een ander adembenemend uitkijkpunt te Nelliyampathy. Het gebied in en rond Palagapandy landgoed heeft thee, kardemom en koffieplantages met aangrezende heuvels die het toelaten om een glimp op te vangen van de wilde dieren  de Indische gaur, olifanten, luipaarden, reuzeneekhoorns enz. en het is ook een paradijs voor vogelliefhebbers. 

Bereikbaarheid:
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Palakkad, op ongeveer 52 km van Nelliyampathy.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Coimbatore, op ongeveer 55 km van Palakkad.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia