Trade Media
     

Stille Vallei Nationaal Park


Locatie: op 40 km van Mannarkkad, Palakkad district, Noord-kerala.

Attractie: Uiterst fragile een uniek maar zeer kwetsbaar wildpark van tropische groenblijvende regenwouden die een ware kweekvijver van flora en fauna zijn. Sommige van de planten en dieren die het reservaat huisvest komen nergens anders ter wereld voor.

Het Stille Vallei Nationale Park met een oppervlakte van 90 km2 is gelegen in de noordoostelijke hoek van het Palakkad district. Het stijgt abrupt tot het Nilgiri Plateau in het noorden en overziet de vlakten van Mannarkkad in het zuiden.

Het hart van het Nilgiri Biosfeerreservaat is het Stille Vallei Nationale Park. Ondanks de naam is de Stille Vallei (het luidruchtige getjirp van de krekels is opvallend afwezig hier) een schatkamer van biodiversiteit. Het is een ware Tuin van Eden voor studenten van levenswetenschappen, professionele wetenschappers en veldbiologen.

Misschien kunt u nergens anders dergelijke representatieve verzameling van biodiversiteit uit de West-Ghats vinden – meer dan 1000 soorten bloeiende planten waaronder ongeveer 110 soorten orchideeën, ongeveer 200 soorten vlinders, 400 soorten nachtvlinders, 128 soorten kevers waarvan er tot nu toe 10 onbekend voor de wetenschap waren, ongeveer 150 vogelsoorten waaronder bijna alle 16 endemische vogels van zuidelijk Kerala.

De Kuthi Rivier ontspringt op een hoogte van ongeveer 2000m boven de zeespiegel in de Nilgiri heuvels, doorkruist de volledige lengte van de vallei en snelt door een diep woud naar beneden de vlakten tegemoet. De rivier Kunthi kleurt nooit bruin en is altijd glashelder, constant en wild.

De verdamping-transpiratie van deze wouden is veel hoger dan van enige andere oppervlakte. Dit koelt de atmosfeer, vergemakkelijkt condensatie van waterdamp waardoor zomerregens op de vlaktes neerdalen.

Bereikbaarheid:
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Palakkad, op ongeveer 80 km.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Coimbatore (in naburige staat van Tamil Nadu), op ongeveer 55 km.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia