Trade Media
     

Fort Kochi


De bewogen geschiedenis van Kochi begon toen een grote overstroming in 1341 de riviermonding onder water zette waardoor het door land ingesloten Kochi transformeerde in één van de mooiste natuurlijke havens ter wereld. Zo werd Kochi dus een haven voor zeevaarders uit alle hoeken van de wereld en met de komst van de Portugezen in de 15e eeuw werd het tevens de eerste Europese gemeente in India.

De Nederlanders ontfutselden Fort Kochi van de Portugezen in 1663. Later, in de laatste fase van de koloniale saga, namen de Britten de stad over in 1795.  Tijdens de jaren 1660 bereikte Fort Kochi een hoogtepunt als het belangrijkste commerciele centrum en de faam verspreidde zich wijd en zijd- de ene keer als een rijk handelscentrum, de andere keer als belangrijke militaire basis of bloeiend cultureel centrum., een groot scheepsbouwcentrum, centrum voor het Christendom en ga zo maar door. Vandaag, eeuwen later, is de stad de thuishaven voor bijna dertien gemeenschappen. 

Een paar interessante bezienswaardigheden in Kochi zijn de Chinese visnetten langs het Vasco Da Gama Plein, de Santa Cruz Basiliek, de Sint-Franciscuskerk, de VOC Poort, Bastion Bungalow enz.

De Chinese visnetten worden opgetrokken op teak hout en bamboestokken werken volgens het evenwichtsprincipe. Record zeggen dat ze hier voor het eerst geplaatst werden tussen 1350 en 1450. Het Vasco Da Gama Plein, de smalle boulevard die parallel met het strand loopt, is de aangewezen plaats om te zien hoe de netten in het water gelaten worden en vervplgens uit de zee worden gehaald.

De Santa Cruz Basiliek is een kerk die oorspronkelijk gebouwd werd door de Portugezen en in 1558 door Paus Paul IV  werd verheven tot kathedraal. De kerk werd gespaard door de Nederlandse veroveraars die vele katholieke gebouwen met de grond gelijk maakten. Later werd de structuur door de Britten vernield en in 1887 gaf Biscchop Dom Gomez Vereira de opdracht om een nieuwe kerk te bouwen. Santa Cruz werd ingewijd in 1905 en uitgeroepen tot Basiliek door Paus Johannes Paulus II in 1984.

Fort Kochi is ook de thuishaven van één van india’s oudste kerken – de Sint-Franciscuskerk. Tijdens de Portuguese overheersing van 1503 tot 1663 was dit een rooms-katholieke kerk, van 1664 tot 1804 een Nederlandse Reformistische Kerk en een Anglicaanse Kerk van 1804 tot 1947. Vandaag wordt ze beheerd door de Kerk van Zuid-India (CSI).. Een andere interessant weetje  over deze kerk is dat Vasco da Gama, die stierf in 1524, hier begraven werd voor zijn stoffelijke overschot 14 jaar later werd overgebracht naar Portugal. Elke structuur, straat, deur, raam en steen in Fort Kochi heeft vertellen verschillende verhalen.

Naast de vele historische en culturele bezineswaardigheden heeft Kochi ook een reeks restaurants die verse zeevruchten serveren en erg populair zijn onder toeristen.

Bereikbaarheid:
Fort Kochi is bereikbaar met de bus of de veerboot. De busrit van Ernakulam stad, die bijna op 13 km afstand ligt, duurt ongeveer een uur en de veerboot van de belangrijkste aanlegsteiger te Ernaulam doet er bijna 20 minuten over.
  • Dichtsbijzijnde station: Ernakulam ongeveer1 km van de hoofdsteiger.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Internationale luchthaven van Cochin, ongeveer 20 km afstand.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia