Trade Media
     

Pakshipathalam: BELANGRIJKE PLAATS VOOR WILDE LEVEN


Locatie: op 7 km ten noordoosten van Thirunelli, wat ongeveer 32 km van Manathavady is en ongeveer 66 km van Kalpetta, Wayanad district, Noord-Kerala.

Hoogte: 1740 m boven de zeespiegel.

Wayanad, het noordelijke heuveldistrict van Kerala, is bedekt met dichte, vochtige loofbossen. Olifanten, tijgers, luipaarden, moeraskatten, civetkatten, bizons, pauwen en verschillende andere vogelsoorten kunnen hier bezichtigd worden. In de beboste eenzaamheid van dit land, gelegen op een 1740m boven de zeespiegel, ligt Pakshipathalam, een pittoresk slaperig klein plaatsje.

Pakshipathalam – de naam van de plaats zelf verwijst naar de rijkdom aan vogels hier. Hier bieden ongerepte wouden, kleine beekjes en steile heuvels samen uitdagende mogelijkheden om te wandelen. Een grot die in de oudheid door rishis (heiligen) vermoedelijk voor meditatie zou zijn gebruikt, is uitgegroeid tot een belangrijke bezienswaardigheid voor toeristen. 

Dichtbij is Kuruvadweep, een eiland (dweep) welbekend voor zijn zelzame ecologie. Op 17 km van Mananthavady ligt Kuruvadweep,  een 950 hectaren tellende lap van groenblijvende bossen op de oevers van de Kabani rivier en de thuisbasis voor sommige zelzame soorten vogels, orchideëen en kruiden.

Bereikbaarheid:

Pakshipathalam ligt ongeveer op 7 km afstand van Thirunelli en een stevige wandeling is de enige manier om de plaats te bereiken. Thirunelli ligt op ongeveer 32 km van Mananthavady.
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Kozhikode, op ongeveer 106 km van Mananthavady.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Internationale Luchthaven van Karipur, Kozhikode op ongeveer 23 km van Kozhikode stad.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia