Trade Media
     

Thattekkad Vogelreservaat


Locatie: Op ongeveer 58 km van Kochi stad en 13 km ten noordoosten van Kothamangalam in het district van Ernakulam; Thattekkad ligt in Devikulam taluk, Idukki district, Centraal Kerala.

Thattekad is gemaakt van tropische groenblijvende en loofrijke bossen en sommige stukken grasland. Dit wereldwijd veelgeprezen vogelreservaat heeft veel van zijn bekendheid te danken aan Dr. Salim Ali, de internationaal gerenommeerde ornitholoog. Na zijn bekende onderzoek naar vogels van Travancore in het begin van de jaren 1930, bracht hij aan het licht dat dit gebied uitzonderlijk rijk is in vogeldiversiteit en dat dit omgevormd zou moeten worden tot een vogelreservaat. Zijn inspanningen waren dus in grote mate cruciaal voor de vorming van dit reservaat. Meer dan 300 soorten vogels bevolken dit reservaat.

Verspreid over 25 km2 ligt het reservaat zoals een schiereiland tussen de zijrivieren van de Rivier Periyar. Vogels zoals de srilanken, kikkerbek, bronsdrongo, witbuikboomekster, shamalijster, goudbrauwbuulbuul, roodrugbabbelaar, duifparkiet, Kerela-niltava en Malabartok zijn enkele van de vogels die hier gemakkelijk kunnen worden gezien hieren het lijf kan lopen.

Thattekkad beschikt ook over uitgestrekte plantages van teak, rozenhout mahonie. Het dichte woud is ook de thuis van bijna 28 soorten zoogdieren en 9 soorten reptielen.

Bereikbaarheid:
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Aluva, op ongeveer 48 km afstand.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Internationale Luchthaven van Cochin, op ongeveer 44 km afstand.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia