Trade Media
     

Beypore


Beypore is gelegen op ongeveer 10 km ten zuiden van de stad Kozhikode aan de monding van de Chaliyar Rivier. Historisch gezien palmt Beypore een speciale plaats in als één van de toonaangevende havengebieden en vissershavens. Daarnaast was Beypore een belangrijk handels- en maritiem centrum tijdens de dagen van de eerste Arabische en Chinese reizigers en later de Europeanen. Kort nadat Beypore aan belang won als haven en handelscentrum, begon de stad langzaam te floreren als een centrum voor scheepsbouw, aangezien schepen erg in trek waren bij handelaars van West-Azië. De scheepswerf te Beypore is befaamd voor zijn traditionele constructue van de Uru of het Arabische handelsschip. Deze traditie van scheepsbouw is bijna 1500 jaar oud, en het vakmanschap van de arbeiders hier is uitzonderlijk.

Traditioneel, vormen Arabieren het merendeel van kopers. Zij plaatsen bestellingen met hun specificaties en behoeften. In tegenstelling tot moderne scheepsbouw waarbij de ontwikkeling van blauwdrukken en machines het vervaardigen van schepen vergemakkelijkt, wordt hier in Beypore alles in het hoofd van de scheepsbouwers gemaakt, die als een team het uiterst ingewikkelde houtwerk tot in de perfectie vormgeven. Het is verbluffend staaltje van kunst als u de manier observeert waarin de Uru vorm krijgt zonder enige vorm van moderne toepassingen in de productie. Het volledige team houdt zich aan een bepaalde werkethiek, waarin discipline centraal staat. Een bezoek aan deze historische plek is een must om een aantal van de vaardige vingers en alerte geesten aan het werk te zien alsook de manier waarop ze verschillende delen van een schip tot in de perfectie opmeten en vastzetten.

De nabijgelegen bezienswaardigheden in Beypore zijn onder meer de vissershaven, op een kilometer van de scheepswerf en het Kadalundi Vogelreservaat, dat op ongeveer 7 km van Beypore ligt. De Kadalundi riviermonding wordt beschouwd als een paradijs voor vogelliefhebbers dankzij het pallet aan lokale vogels alsook trekvogels. Trekvogels komen hier in grote drommen samen tussen februari en maart.

Het heiligdom is verspreid over een groep van eilanden in een schilderachtig gebied omringd door heuvels waar de Kadalundi Rivier in de Arabische Zee stroomt. De plaats is lokaal bekend als Kadalundi Nagaram.

Bereikbaarheid:
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Op ongeveer 10 km van Kozhikode stad.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Internationale Luchthaven van Karipur, op ongeveer 23 km van Kozhikode stad.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia