Trade Media
     

Eravikulam Nationaal Park


Het is een ideale plaats om de biodiversiteit van de hooggelegen shola-graslanden te aanschouwen. Bezoekers worden meegenomen naar Rajamalai in voertuigen die aangepast zijn aan de beboste omgeving. Ze krijgen de kans  om dit allemaal met eigen ogen te zien. Particuliere voertuigen zijn hier niet toegelaten. Het Nationale Park is gewoonlijk gesloten rond de kalvertijd van de Niligiritahrgeit. Dit vindt gewoonlijk plaats tijdens de eerste maanden van het jaar. 

Locatie: op 15 km van Munnar.

Bezoekuren :
7:00u ‘s morgens tot 6:00 ‘s avonds

Een toevluchtsoord voor de bedreigde berggeit van Zuid-India, de Nilgiritahrgeit (Hermitragus hylocrious). Het Eravikulam Nationale Park springt eruit voor zijn prachtige schoonheid van de glooiende graslanden en sholas, gespreid over 97 km2 in de Kannan devan heuvels.

Anamudi, de hoogste piek (2695m) ten zuiden van de Himalayas, staat majestueus te pronken in het centrum van het nationale park. De hellingen van de heuvels zijn rijk aan verschillende soorten bijzondere flora waaronder zeldzame terrestrische en epifytische orchideeën, en prachtige wilde balsems. Belangrijke fauna hier zijn de Nilgiritahrgeit, Nilgirilangoer, luipaard, tijger, Indiase bizons, enz.

Rajamalai is de toeristische zone van het Nationale Park, waar bezoekers meegetroond worden in voertuigen aangepast aan het diepe woud en er kennismaken met de shola – het ecosysteem van grassland dat uniek is voor deze regio. Er is een zeer informatief interpretatiecentrum te Rajamalai.

Het reservaat is een beschermde gebied dat verdeeld is in drie regio’s – het hart van het gebied, de bufferzone en de toeristische regio. Bezoekers zijn enkel toegelaten in de toeristiche zone – Rajamalai – de regio die begint achter de toegangsweg naar Eravikulam. Hier kunt u de Nilgiritahrgeit van dichtbij observeren. 

Maak dit niet uw besteming tijdens de eerste maanden van het jaar want het park kan dan namelijk gesloten zijn voor bezoekers omdat de tahrgeiten in die periode kalven.

Bereikbaarheid:
Eravikulam is op 15 km van Munnar gelegen.
  • Dichtsbijzijnde treinstation: Kottayam, op ongeveer 142 km van Munnar, Ernakulam, op ongeveer 130 km van Munnar.
  • Dichtsbijzijnde luchthaven: Madurai (Tamil Nadu) op ongeveer 142 km afstand; Internationale Luchthaven van Cochin, op ongeveer 150 km afstand.


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia